Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestować średniookresowo

Napisany przez ReinerZufall
Hej wszystkim, chciałbym kupić nowy samochód w połowie 2013 roku i ulokować w tym celu swoje pieniądze. Ponieważ mój obecny samochód jest dość stary, może się zdarzyć, że konieczny będzie jakiś remont, który nie będzie opłacalny dla tego auta - dlatego chciałbym móc również szybko dysponować pieniędzmi. Trochę się rozejrzałem i myślę, że dla mnie najbardziej sensowne byłoby założenie konta oszczędnościowego. Ponieważ dość często w telewizji reklamowany był check24, postanowiłem zerknąć tam. Jednak nie jestem teraz pewien, do czego służy suwak Kwota inwestycji w Porównaniu kont oszczędnościowych. Czy to: a.) kwota, którą trzeba wpłacić zaraz po założeniu konta oszczędnościowego?b.) kwota, którą minimalnie trzeba wpłacić w czasie trwania konta?c.) kwota, którą miesięcznie ma być wpłacana na konto?d.) maksymalna kwota, jaką można wpłacić w czasie trwania konta? Wydaje mi się, że najbardziej pasuje do punktu d.), ale jako że nie jestem pewny, chciałem najpierw zapytać tutaj. Dzięki za pomoc

Napisany przez 2Bolitho
e - kwota, którą prawdopodobnie wpłacisz lub chcesz wpłacić. Istotne dla obliczenia najlepszej oferty dla Ciebie. Na koncie oszczędnościowym decydujesz, ile pieniędzy wpłacasz i kiedy je wypłacasz. Wszystko jest całkiem proste, bez żadnych ukrytych haczyków. Warto zwrócić uwagę na oprocentowanie. Miesięczne lub kwartalne jest lepsze niż raz w roku. W przeciwnym razie Twoje rozważania są dobre i powinny pasować. Powinieneś zwrócić uwagę na gwarancję depozytów.

Napisany przez RichardSchneide
Sprawdź informacje o Smava lub Auxmoney. Może byłoby to coś dla ciebie. Osobiście nie mam doświadczenia z nimi. Richard

Bolitho pisze: Należy zwrócić uwagę na ochronę depozytów.
Czy to się wnosi do banku po założeniu konta, tak?

Napisany przez 2Bolitho
Czy wiesz! Depozyty (w tym również środki na rachunkach bieżących) banków są zabezpieczone. W Niemczech do 100 000 euro. Ustawa o ochronie depozytów i rekompensacie dla inwestorów - Wikipedia

No tak właśnie, nie mam pojęcia dlaczego, ale właśnie pomyliłem to z zleceniem odciążenia podatkowego Ponieważ depozyty są zabezpieczone do 100 000 euro, nie muszę się martwić, nowe auto na pewno nie będzie kosztować tyle

Napisany przez Peta 2011
Cześć, od kilku lat otrzymuję rzeczywiście niezawodne 6% odsetek od Infinusa na trzymiesięczne lokaty. Jednakże nie są one objęte funduszem gwarancyjnym. Należy być świadomym tego faktu. Jednak ja jestem zadowolony z zysku i krótkoterminowej lokaty.

Napisany przez Birgit
ReinerZufall pisze: ... Nie jestem pewien, do czego służy regulator kwoty zakładu w porównaniu lokat terminowych. Czy jest to: a.) kwota, którą trzeba wpłacić zaraz po utworzeniu konta lokaty terminowej?b.) minimalna kwota, która musi być wpłacona w trakcie trwania konta?c.) kwota, która powinna być wpłacana miesięcznie na konto?d.) maksymalna kwota, którą można wpłacić w trakcie trwania konta?
Regulator służy tylko do obliczenia, ile otrzymasz odsetek od lokaty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata