Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Jestem kompletnym początkującym...

Napisany przez jovapro
Czy opłaty za przechowywanie w Raiffeisenbank są tańsze niż gdzie indziej? Nie jestem już zbyt zadowolony z mojego banku i zastanawiam się nad zmianą depozytu. Czekam na Wasze doświadczenia.

Napisany przez 2Bolitho
Nie wierz. Sprawdź oferty banków bezpośrednich. DAB Bank, Cortal Consors itp. Strony porównujące zarabiają na prowizji za pośrednictwo. Oni tylko pośredniczą, więc niewiele może się zdarzyć. Pytanie brzmi, czy możesz ufać nowemu partnerowi umowy. ;-) Nie jestem pewien, czy nie chcesz po prostu zrobić reklamy dla swojej strony porównującej. Niech tak będzie

Napisany przez Sonicx
Hm, właśnie chciałem kupić akcje Apple. Niestety się nie udało. Po wprowadzeniu kodu mobilnego TAN pojawiła się informacja:
Transakcję nie udało się zrealizować, ponieważ kurs zakupu jest zbyt wysoki w porównaniu do oczekiwanego kursu.

Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Nigdy nie kupowałem akcji i nie podałem żądanego kursu. Czy jednak tak zrobiłem i nie pamiętam??

Napisany przez Trading24

Czy opłaty składowania w Raiffeisenbank są tańsze niż gdziekolwiek indziej? Nie jestem już zbyt zadowolony z mojego banku i zastanawiam się nad zmianą depozytu.

Ta strona, o której mówisz, jest podobna do kalkulatora opłat | my-discount-broker.de, korzystają z kalkulatora, który oblicza zakupy akcji i ich ceny. To, co mnie naprawdę irytuje na stronie, którą pokazałeś, to ciągłe porównywanie tego samego.

Jednak trudno mi sobie wyobrazić, że bank bezpośredni jest tańszy niż broker online, który może działać na całym świecie.

Napisany przez Trading24

Hm, właśnie chciałem kupić akcje Apple. Niestety nie udało mi się. Po wpisaniu kodu jednorazowego z banku otrzymałem komunikat:
Handel nie mógł zostać zakończony ze względu na wysoką cenę zakupu w porównaniu do ceny, którą chciałeś uzyskać.

Czy ktoś może mi to wytłumaczyć? Nigdy nie kupowałem akcji ani nie podałem żądanej ceny. A może jednak zrobiłem to i po prostu nie pamiętam??

U jakiego brokera/banku?

Z tego, co zacytowałeś, wygląda na to, że ustawiłeś limitowy zakup, a kurs rynkowy był wyższy od twojego cennego limitu.

Napisany przez Sonicx
Cześć Traderze,

w Cortal Consors. Nie ustawiłem żadnego limitu, przynajmniej nie świadomie, ale to byłoby logiczne wyjaśnienie.
Spróbuję jeszcze raz dziś wieczorem.

Jeśli przejdę do działu Handlu Bezpośredniego, pod nim pojawi się pole Limit Natychmiastowy. Czy mam tam ustawić limit? A jeśli tak, to na jaką kwotę?

Właściwie chciałem zaznaczyć bez limitu, ale nie wiem, jak długo powinienem to trzymać.

Nie jest łatwo, zakup funduszu był o wiele prostszy. Ale przynajmniej się czegoś uczę

Napisany przez Trading24
wtedy mogę tylko przypuszczać, że Limit Natychmiastowy bierze cenę Ask i wtedy wchodzisz na rynek, w tym momencie rynek musiałby tylko wzrosnąć, gdy nadeszła ta informacja. Niestety nie mam konta w Cortal, więc mogę tylko spekulować

Napisany przez Sonicx
Mogę zrobić wpis do limitu natychmiastowego, ale na co mam się tam kierować?

Napisany przez Trading24

Mogę dodać wpis w limicie natychmiastowym, ale o co się tam właściwie kierować?

Jeśli możesz dodać wpis, to zazwyczaj przy zakupie decydujący jest Ask (lub Asket Price), czyli cena ofertowa, ponieważ są to uczestnicy rynku, którzy chcą sprzedać.

Oznacza to, że w zależności od strategii, musisz oczywiście wybrać limity, czyli zazwyczaj limit przy zakupie jest twoją maksymalną ceną zakupu.

Tutaj znajdziesz kilka wyjaśnień na temat rodzajów zleceń w brokerach, rodzajów zleceń u brokera internetowego | my-discount-broker.de

Napisany przez Sonicx
Dzięki za link. Teraz naprawdę nie jest łatwo, skoro wszystko jest zamknięte. Sprawdziłem właśnie i wszystkie miejsca są zamknięte... grrr...

Napisany przez Trading24
W weekendy giełdy są również regularnie zamknięte!

Napisany przez Sonicx
Czy oni mają prawo do weekendu??

Czy cena ASK w Cortal Consors musi być oczywiście wyższa niż cena BID? A jeśli kurs krótkoterminowo wzrósł, a Cortal Consors jeszcze nie zaktualizował ceny ASK, to nie dochodzi do transakcji? Czy dobrze to zrozumiałem.

To mogłoby wyjaśnić komunikat o błędzie, który otrzymałem kilka dni temu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata