Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy można połączyć kredyty różnych banków w jedną sumę?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ już teraz jasne jest dla mnie, że płaci się znacznie więcej, gdy ma się wiele małych kredytów w różnych bankach, chciałbym połączyć moje kredyty w jedno i spłacać tylko jeden. Nie wiem jednak, czy suma kredytu nie będzie zbyt wysoka i czy bank, który musiałby go przejąć, nie podniesie rąk do góry ze zdumienia. Dlatego moje pytanie do was: czy można zasadniczo połączyć wiele małych kredytów w jedną sumę, i jeśli tak, jaka byłaby maksymalna suma dla takiego kredytu przy miesięcznych dochodach na poziomie 1800 euro? Dziękuję.

Napisany przez 2Bolitho
Ponieważ teraz jest dla mnie jasne, że płaci się znacznie więcej, gdy ma się wiele małych kredytów w różnych bankach. Czy możesz mi wyjaśnić, co masz na myśli? Czy płacę 5% od 10x 1.000 euro czy też od 10.000 euro, wynik jest taki sam. Jedynym argumentem kosztów byłaby opłata manipulacyjna. Wtedy wszystko wskazywałoby na to, że nie warto brać kolejnego kredytu. Czy myślisz, że aktualny poziom oprocentowania jest lepszy niż ten, który jest zawarty w twoich umowach? Czy suma kredytu jest zbyt wysoka, zależy od twoich wydatków i innych zobowiązań. Jak możemy to dla ciebie obliczyć? Jeśli dwa razy w roku lecisz na wakacje i co 3 lata zmieniasz samochód na nowy, ma to wpływ na wynik. Zapisz wszystkie stałe przychody i wydatki. O przychodach raczej mniej, a o wydatkach raczej więcej. Prowadzenie książki domowej to dobre ćwiczenie. Jeśli w wydatkach nie ma jeszcze rezerw na emeryturę i później na wszelkie inne ryzyka (naprawa samochodu itp.) oraz życzenia konsumenckie (wakacje, nowy samochód itp.). Jeśli odliczysz wydatki od przychodów, zostanie miej

Napisany przez Walter69
refinansowanie jest zawsze sensowne, jeśli finansowanie wiąże się z wyższymi kosztami odsetkowymi niż kredyt refinansowy. Dodatkowo mogą pojawić się opłaty za wcześniejsze spłacenie poszczególnych pożyczek (chyba że możliwe są darmowe dodatkowe wpłaty).

Napisany przez fritzmeier
Cześć, pilnie potrzebuję porady. Mam około 50 000 euro długów u różnych wierzycieli i chciałbym z tego zrobić jedną pożyczkę z akceptowalną ratą. Zarabiam 1562 euro i pracuję w służbie publicznej od 14 lat. Nie mam żadnych poręczycieli, w tej chwili mam około 1200 euro zobowiązań. Istnieją pożyczki dla urzędników - czy ktoś zna firmę, która oferuje od 30 do 40-krotnej kwoty wynagrodzenia netto? Albo jakieś inne wskazówki? Proszę o brak sugestii dotyczących prywatnych upadłości. Dzięki za pomoc.

Napisany przez Naseweis
Cześć Fritzmeier,

sam byłem zatrudniony w służbie publicznej przez około 20 lat i obecnie prowadzę agencję ubezpieczeniową specjalizującą się w sektorze publicznym. Przez cały ten czas nie spotkałem jeszcze żadnego urzędnika, który nie potrafiłby poprawnie pisać po niemiecku.
Byłoby miło, gdybyś w przyszłości pisał teksty trochę inaczej, tak aby sprawiały przyjemność ich czytanie.

Ponadto nie powinno się zadawać swojego pytania więcej niż raz.
por. viewtopic.php?p=53327

Pozdrowienia N.

Napisany przez fritzmeier
Nie muszę pozwolić sobie na obrażanie (ostatni post). Takie głupie komentarze możesz sobie oszczędzić !!!! Szukam kogoś, kto może mi dać wskazówki, a nie kogoś, kto mnie obraża lub pisze głupie odpowiedzi !!! Jestem nowy tutaj na forum i po prostu zadałem pytanie 2 razy, ponieważ nie mogłem znaleźć pierwszego posta!!

Napisany przez Naseweis
Cześć Fritzmeier, napisałem tylko o moich dotychczasowych doświadczeniach i chciałem tylko zwrócić uwagę, że urzędnik powinien również dbać o poprawność ortograficzną w forum. Jeśli nie mogłeś tego zauważyć - przepraszam. Życzę powodzenia w dalszych poszukiwaniach. Pozdrowienia N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata