- czw paź 05, 2006 12:31 pm
https://www.wirtschaftsblatt.at/cgi-bin/charting/show.pl?id=tts-399964
(Dla zainteresowanych)
Kupiłem tranzytę UQA po 25,19.
W tej chwili trudno znaleźć dobre tytuły do zakupu.
(Dlatego sprzedałem jeszcze część ACCOR za 53,30 (+14%)
Mam nadzieję, że to nie był błąd.)
Byłem za późno na Erste Bank, była ciekawa kilka dni temu.
Dla odmiany:
Komentarze z Austria-Forum.
Mam nadzieję, że to prawda! :wink:
15.09.2006
- 19:54BOERSIKO
ZUGPFERD UNIQA
UNIQA, która powstała w 1999 roku z renomowanych austriackich ubezpieczycieli (Austria, Bundesländer, Salzburger Brandschaden itp.), wyznaczyła wówczas rynek europejski jako obszar sprzedaży.
Dzięki zagranicznym oddziałom - unikatowej ofercie produktowej i dobrze zarządzanej organizacji, żadne inne ubezpieczenie nie ma szans dorównać temu ubezpieczycielowi - to dotyczy szczególnie sukcesu biznesowego, zwłaszcza w przyszłości.
Trzeba również wiedzieć, że Raiffeisen-Versicherung to w 100 procentach spółka-córka UNIQA, a Raiffeisen International właśnie rozwinęła swoją działalność w Rosji.
Akcje UNIQA powinny być zdecydowanie traktowane jako inwestycja długoterminowa.
W mojej opinii teraz jest szczególnie korzystny moment na wejście.
Jestem również zdania, że w ciągu najbliższych 400 dni wartość papieru się podwoi.
Warto również odwiedzić każde biuro dzielnicowe (również za granicą), ponieważ tam nie tylko traktuje się klienta jako klienta, ale również udziela się pomocy w każdej sytuacji.
Wyraźna różnica w stosunku do konkurentów.
Znakomity jest fakt, że taka firma istnieje w Europie, a tym bardziej wspaniałe jest to, że jest ona prowadzona przez uroczych Austriaków.
Serdeczne pozdrowienia z pięknej Bad Radkersburg
BÖRSIKO
odpowiedzi
17.08.2006
- 22:34tomb
Wyniki za 2. kwartał
W przyszłym tygodniu zostaną ogłoszone wyniki za pierwsze półrocze. Jestem ciekawy, jak będą wyglądać? Oczywiście jestem również zaciekawiony dalszym rozwojem kursu!
odpowiedzi
30.08.2006
- 09:31hp101
Re: zero
Formacja SKS przy Uniqa (również przy ATX i Voestalpine)
jeśli ten przełom się powiedzie, warto wejść w te 3 wartości (ATX za pomocą certyfikatu turbo rcb)
odpowiedzi
04.07.2006
- 10:42tomb
Nowe zasięgi = pozytywne !!!
Uważam, że ten nowy, zwłaszcza międzynarodowy zasięg jest bardzo pozytywny. Dzięki temu także inni inwestorzy zwracają uwagę na ten papier, a druga opinia czy ocena analityczna z pewnością nie jest złą rzeczą.
odpowiedzi
31.05.2006
- 08:40cabrio33
Co ty na to ! ! !???
Pracujemy naprawdę ciężko dla Uniqa, więc oczywiste jest, że wyniki kwartał po kwartale rosną... w przeciwnym razie Uniqa nie miałaby najlepiej wykwalifikowanych pracowników, prawda??? Mam nadzieję, że kurs znowu osiągnie 30 a do końca roku sięgnie poziomu 45-50 €....
Żegnam, muszę znowu popracować...... (dla Uniqa)
odpowiedzi
23.05.2006
- 20:37Bege
optymalne rozwiązanie?
Czy warto teraz zainwestować w opcje, w przypadku możliwego silnego ruchu w kierunku przeciwnym? A może ktoś może polecić opcję?
Pozdrawiam
odpowiedzi
11.05.2006
- 19:18b8
rajd?
Mam nadzieję, że teraz rozpocznie się rajd - dopóki akcja notuje powyżej 29,6, powinna iść w górę...
odpowiedzi
08.04.2006
- 16:27s6o3cm
s6o3cm
Wracam na pokład po 26,50, ale chciałbym jeszcze dokupić, czy uważacie, że kurs spadnie znowu do około 26 - 26,40?
Pozdrawiam
odpowiedzi
05.04.2006
- 16:38s6o3cm
s6o3cm
cześć
Jak długo jeszcze przewidujecie fazę konsolidacji?
Do zobaczenia
odpowiedzi
04.04.2006
- 20:44the-kick06
MOJ celem nowego kursu
Po zakończonej konsolidacji rozbijemy 30 i w ciągu najbliższych 8 tygodni zobaczymy 35 od góry!!! To jest To!
Będziemy tego świadkami, do zobaczenia!!
odpowiedzi