Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy można wystawić Dom na licytację bez problemów finansowych?

Napisany przez ADMCI4
Miracowaliśmy Dom po mojej ciotce, który chcielibyśmy sprzedać. Ponieważ nie mieszkamy w tej okolicy i nie możemy ani nie chcemy poświęcić długiego czasu na sprzedaż, zastanawialiśmy się, czy nie możemy skorzystać z usług banku, który może zorganizować aukcję. Do tej pory znam tylko aukcje przymusowe, ale ogólnie rzecz biorąc, jest to dobra metoda sprzedaży domu. Nie jesteśmy uzależnieni od pieniędzy, ale naturalnie fajnie byłoby, gdybyśmy mogli uzyskać jak największą kwotę ze sprzedaży. Czy to jest możliwe?

Napisany przez 2Bolitho
Napewno to możliwe. To kwestia kosztów. Czy to bank, czy adwokat/notariusz, czy Dom aukcyjny by to przeprowadził, nie mam pojęcia. Nie ma pewności, czy wynik będzie optymalny. Może lepiej skorzystać z usług pośrednika w handlu nieruchomościami. Wtedy nie musicie się tym za bardzo zajmować.

Napisany przez Trading24
Możesz wystawić wszystko w aukcji, gdzie licytator mówi, że uda mu się to sprzedać. Gdy myślisz o aukcji, automatycznie myślisz o licytacji przymusowej, przynajmniej ja tak myślę, ale to nie jest typowa forma sprzedaży na aukcji.

Mimo to uważam, że sprzedaż domu przez pośrednika byłaby łatwiejsza!?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata