Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Praca od 1 lutego na czas określony - kredyt bez poręczyciela?

Napisany przez max-ulrich
Cześć!
Po 2 latach przekwalifikowania wreszcie dostałem pracę w ostatnim miejscu praktyki.
Jednak na razie jest to tylko praca czasowa. Jest to firma angielska, która nie ma pojęcia o niemieckim rynku pracy. Mówiono mi ustnie, że umowa czasowa to tylko formalność.
Przez ostatnie 3 lata pracując pomimo otrzymywania zasiłku dla bezrobotnych, regularnie spłacałem raty kredytu. Teraz nadszedł czas na refinansowanie. Chodzi o niewielką kwotę 4700 euro na 3 lata. Bank producenta samochodów, który przez 3 lata czerpał korzyści, odmówił dalszego finansowania. Ma ktoś pomysł? Bez konieczności posiadania poręczyciela? Mam 48 lat, więc nie mam na to ochoty. Poza tym mój ojciec ma już 72 lata.
Max

Napisany przez Naseweis
Jakie są Twoje myśli na temat dodatkowej pracy, jeśli miesięczne przychody Ci nie wystarczają?Możesz rozwozić gazety, pomagać w ogrodzie itp.N.

Napisany przez max-ulrich
Nie chodzi o dochód, ale o okres próbny i czas określony.

Napisany przez GeorgPuetz
Finansowanie przedłużenia kredytu ratalnego? Zazwyczaj kredyt ratalny jest zawsze kalkulowany do 0,00 euro = koniec kredytu. Dlaczego konieczne jest tam prolongowanie?

Napisany przez Theo-Retisch
@max-ulrich

Istnieją również platformy, gdzie prywatne osoby udzielają pożyczek. Pamiętam o takiej jak Smava. Zaletą tych portali jest to, że nie bierze się pod uwagę raportu kredytowego ani osobistej sytuacji. Dla mnie, jako potencjalnego pożyczkodawcy, ważne jest wiedzieć, na jak długo jest twój kontrakt pracy.

Napisany przez Neukundenakq
To zależy od banku. Musisz po prostu zapytać w różnych bankach.

Napisany przez Walter69
Myślę, że jeśli podejdziesz do tego z determinacją i pokażesz, że w przeszłości zawsze regulowałeś raty, to być może uda się coś załatwić. Po prostu poproś o różne oferty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata