Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy zawsze muszę skonsultować się z rzeczoznawcą firmy ubezpieczeniowej w przypadku szkody samochodowej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam samochód, który ma trzy lata i oczywiście mam na niego standardowe ubezpieczenie typu AC. Do tej pory nie zdarzyło się nic, ale teoretycznie może być tak, że gdzieś podróżuję samochodem i wyrządzę szkodę. Szkoda ta byłaby pokryta ubezpieczeniem AC, ale jak dokładnie to działa z rzeczoznawcą? Muszę koniecznie skorzystać z rzeczoznawcy od mojego ubezpieczyciela, czy mogę wybrać innego, jeśli akurat podróżuję samochodem? W trakcie zagranicznych wakacji może to być nawet niemożliwe, niż pójść do rzeczoznawcy „obcego”. Pozdrowienia, Morman

Re: Czy zawsze muszę skonsultować się z rzeczoznawcą firmy ubezpieczeniowej w przypadku szkody samochodowej?

Napisany przez Naseweis
Cześć, w przypadku szkody pełnego ubezpieczenia lub ubezpieczenia od szkód częściowych zawsze to Twoje ubezpieczenie decyduje, jaki rzeczoznawca dokona oględzin szkody. Dlatego zawsze należy skontaktować się z ubezpieczycielem (również za granicą). Jeśli sprawcą wypadku jest ktoś inny, a więc jego ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej musi pokryć szkodę, masz możliwość wyboru warsztatu zaufania, a także rzeczoznawcy. Pozdrowienia, N.

Napisany przez Moneyman22
W większości przypadków to ubezpieczenie wybiera rzeczoznawców, a własne opinie muszą zostać opłacone z własnej kieszeni.

Napisany przez Naseweis
Moneyman22 pisze: W większości przypadków to ubezpieczyciel wybiera rzeczoznawców, natomiast za własne sporządzone opinie trzeba płacić z własnej kieszeni.
Błąd! W przypadku szkód objętych ubezpieczeniem komunikacyjnym i częściowym ubezpieczeniem komunikacyjnym to ubezpieczyciel wybiera rzeczoznawcę; w przypadku szkód związanych z obowiązkowym ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej decyduje poszkodowany. Prawidłową odpowiedź już udzieliłem, dlatego nie rozumiem takich bzdur.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata