Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt dla osób samozatrudnionych przy zakładaniu firmy?

Napisany przez Moneyman22
Jeśli ktoś jeszcze nie rozpoczął działalności gospodarczej, ale chciałby to zrobić i potrzebuje na to kredytu, czy musi już korzystać z kredytu dla przedsiębiorców? Czy istnieją specjalne możliwości w tym zakresie?

Napisany przez almase
Nie wiem, gdzie tkwi twój problem. Jeśli potrzebujesz prywatny kredyt - co najmniej tak to brzmi - możesz przecież normalnie złożyć wniosek o kredyt w swoim banku domowym lub w innym banku. Niektóre banki nie robią różnicy, czy jesteś pracownikiem czy przedsiębiorcą. Ostatecznie musisz wypełnić więcej formularzy. A dla przedsiębiorców może to być naprawdę wiele. Niektóre banki dla przedsiębiorców znajdziesz między innymi tutaj: kredyty dla przedsiębiorców i wolnych zawodów. Ponadto, jest tam trochę informacji w tle. Po prostu to przeczytaj.

W każdym razie łatwiej jest dostać kredyt jako pracownik niż jako przedsiębiorca. Ten ostatni zazwyczaj musi przejść przez złożoną biurokratyczną ścieżkę.

Napisany przez 2Escorpio
Google sprawdź kredyty dla przedsiębiorców z funduszu KFW Bank lub banków gwarancyjnych poszczególnych landów.

To są jakieś kredyty, gdzie państwo udziela gwarancji, aby ludzie mogli założyć własny biznes, ale niestety nie znam się na tym dokładnie. Wiem tylko, że KFW gwarantuje kredyty do określonego (zazwyczaj bardzo wysokiego) procentu, a reszta jest równoważona ubezpieczeniem na życie.

Te kredyty zazwyczaj udzielają Sparkassen i niektóre Volksbanken... więc możesz tam również zapytać!

Ważne!! kredyty zazwyczaj można ubiegać się TYLKO PRZED założeniem firmy.

Pozdrawiam

Napisany przez Lumo
...lub zapytać u Izby Handlowo-Przemysłowej. Chociaż sama nie udziela kredytów, może odpowiedzieć na pierwsze pytania i zalecić ewentualne kredyty na rozpoczęcie działalności gospodarczej lub działać jako pośrednik między lokalnymi bankami i kasami oszczędnościowymi.

Napisany przez msfinanz
W bankach kredyty dla początkujących przedsiębiorców zazwyczaj są realizowane poprzez KfW lub bank poręczeń. Czasy przetwarzania są stosunkowo długie.

Jeśli chodzi o zakup aktywów, przy solidnej zdolności kredytowej można bardzo szybko uzyskać Leasing lub Leasing finansowy od finansistów inwestycyjnych.

Zaletą Leasingu finansowego może być możliwość jego wcześniejszej spłaty.

Napisany przez HansEbert
Ja zdecydowanie poleciłbym ci zwykły kredyt. Ponieważ nie jesteś jeszcze samozatrudniony, nie potrzebujesz specjalnego kredytu dla przedsiębiorców. W mojej opinii byłby to tylko zbędny trud. Przedstaw wybranej przez siebie bankowi dobry koncept + zdolność kredytową, a wszystko się ułoży. W tej chwili otrzymujesz kredyty, o których jeszcze rok temu nie było nawet mowy ^^

Napisany przez delgado
Po prostu udaj się do swojego domowego banku i poproś o kredyt prywatny. Nie powinno być z tym problemu.

Napisany przez morales
Zwykły kredyt powinien być wystarczający. Upewnij się, że dobrze opracowałeś swój koncept, a wtedy nie powinno być żadnych przeszkód.

Napisany przez msfinanz
Warunki różnią się jednak w porównaniu do kredytu prywatnego.

Jeśli koncepcja jest poprawna, istnieje osobista odpowiedniość, a dodatkowo można pozyskać kilka zabezpieczeń, można uzyskać bardzo dobre warunki przy zaangażowaniu banku strukturalnego (istnieje taki w każdym landzie).

Dziś zaproponowano mi 2,25% na 10 lat dla klienta zakładającego działalność przy inwestycji w wysokości 550.000 € przez NRW Bank.
Czysty kredyt bankowy wynosiłby 3,00%.

Napisany przez tnt

Zwykły kredyt powinien w zupełności wystarczyć. Upewnij się, że dobrze opracowałeś swój koncept, a potem nic nie powinno stać na drodze do osiągnięcia celu.

Być może to wszystko są dobre rady, ale mało skuteczne? Oto demagogia często chwalonej (D)IHK:

BMWi Existenzgründungsportal | DIHK-Gründerreport 2012

A oto rzeczywistość - co prawdopodobnie rzadko jest oficjalnie wspominane: Konjunktur to głównie dynamiczny eksport, który z kolei zawdzięczamy spadkowi euro. To więc nie jest prawdziwe odzyskiwanie po kryzysie, tylko zwykłe oszustwo, jak zawsze:

Selbstständigkeit: Deutschland gehen die Firmengründer aus - Mittelstand - Unternehmen - Handelsblatt

Tak też kiedyś myślałem. Niektórzy już mi gratulowali, że udało mi się przeżyć te lata. :wink:

Napisany przez VSFinance
Jako instrument finansowania małych przedsiębiorstw dla przedsiębiorców zainteresowanych rozpoczęciem działalności, wchodzi w grę mikrokredyt z Funduszu Mikrokredytowego Niemiec. Szczególnie w przypadku niewielkich kwot, banki często odrzucają wniosek, ponieważ udzielenie kredytu na małe kwoty nie jest opłacalne dla banku. Mikrokredyty są wspierane przez różne ministerstwa federalne oraz instytucje Unii Europejskiej w celu zamknięcia tej luki finansowej i są przeznaczone wyłącznie na finansowanie działań przedsiębiorczych. Możesz złożyć wniosek już przed zarejestrowaniem działalności gospodarczej i przekonać swojego mikrofinansistę do swojego pomysłu. Więcej informacji na temat mikrofinansowania dla przedsiębiorców znajdziesz pod adresem: mikrofinanzierung.org/gruendungskredit

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata