Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: pszenica

Napisany przez Karat
Dzisiaj sprzedałem mój certyfikat pszenicy z zyskiem. Cena wzrosła w ciągu ostatnich kilku dni z nieco ponad 25 euro do dzisiejszych 34,26 euro podczas sprzedaży. Teraz muszę znów pójść po chleb do piekarni. Karat

Napisany przez 2cybercrash
Gratulacje, Karat, rynki terminowe to dla mnie jedno z najbardziej nieprzewidywalnych miejsc. Gdyby ten rodzaj spekulacji mógł być praktycznie udokumentowany na forum, byłby to z pewnością duży zysk. W tym biznesie możliwe są jednak także straty. Dlatego wskazane byłoby podanie decyzji zakupu i sprzedaży w możliwie adekwatnym czasie, razem z uzasadnieniem. W przeciwnym razie użytkowniczkom/użytkownikom nie byłoby to na wiele przydatne. Można również otworzyć temat i uzupełnić go raportami z postępów: pszenica, beczki na skórki, pomarańcze, kakao czy inne produkty, na których spekulacje mają miejsce? Nie byłoby więc złym pomysłem na tej platformie udokumentowanie wymiany myśli kilku prawdziwych graczy na rynkach terminowych. Dziękuję za Twoje wpisy, Karat, i tak trzymaj.

Napisany przez Karat
Cześć Cybercrash! Absolutnie nie jestem fanem kontraktów terminowych na towary! Po prostu za mało się na tym znam. Nie sprawia mi to też żadnej przyjemności, gdy trzeba liczyć na nieurodzaj, aby cena wzrosła, jak na przykład w przypadku pszenicy. Kupiłem certyfikat na pszenicę wtedy z polecenia Marcusa Fabiana. Potem cena spadła, a teraz w ciągu ostatnich dni nagle znacznie wzrosła. Było kilka artykułów sugerujących, że pszenica rośnie! W przyszłości będę trzymał się z dala od towarów. Wyjątkiem są tu ropa, złoto, srebro i ewentualnie gaz. Pozdrawiam, Karat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata