Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jak długo trwa decyzja kredytowa w bankach internetowych?

Napisany przez ADMCI4
Rzekomo zawsze dzieje się to szybko, gdy składa się wniosek o kredyt bankowy online. To wszystko pięknie, ale samo postępowanie trwa wiecznie. Trzeba wypełniać formularze internetowe, co również nie jest łatwe. Następnie trzeba wysłać wszystko pocztą. Następnie wniosek bankowy wraca, wraz z dokumentami i kopertami do przeprowadzenia procedury identyfikacji na poczcie. Dopiero gdy przejdzie się przez wszystko to i dokumenty wrócą do banku, podejmują decyzję o udzieleniu kredytu. Jak długo trwa cała ta procedura? Miłego różowego poniedziałku.

Napisany przez Naseweis
To jest naprawdę przygodowe to procedura online. Można naprawdę polecić. Nigdy nie wiesz, czy coś dostaniesz i możesz mieć nadzieję aż do ostatniego dnia. Pozdrowienia N.

Napisany przez Theo-Retisch
Cześć,
w Santander trwało to u mnie tydzień. Jednak zrobiłem to za pośrednictwem mojej doradczyni Dr. Klein, która prawdopodobnie może preferencyjnie rozmawiać z bankami. Przekazała moje wniosek prosto do banku. W Targo Bank według informacji trwa to około 4-8 dni roboczych.
Jak długo już czekasz?

Napisany przez soundjunk

Cześć,
w przypadku Santander cały proces trwał u mnie tydzień. Jednak zrobiłem to za pośrednictwem mojego doradcy Dr. Klein, który zapewne może rozmawiać priorytetowo z bankami. Ona po prostu przekazała moją wniosek do banku. W przypadku Targo Bank trwa to również około 4-8 dni roboczych.
Jak długo już czekasz?

Cześć Theo-Retisch,

ta odpowiedź nie pomaga Chayenne. Mogę teraz dodać, że Sparkasse (przynajmniej moja) może podjąć decyzję tego samego dnia, ale tutaj mowa o bankach internetowych lub bezpośrednich…!

Pozdrowienia
Patrick

@Chayenne: Dlaczego nie zapytasz bezpośrednio w bankach internetowych? Każdy bank określa własne poziomy obsługi, dlatego ogólna odpowiedź na Twoje pytanie nie ma sensu/nie jest możliwa.

Napisany przez Theo-Retisch
Cześć Patrick,
myślałem (przynajmniej do teraz), że Santander i TargoBank to obie banki internetowe?

Pozdrowienia

Napisany przez soundjunk

Cześć Patrick,
myślałem (przynajmniej do teraz), że Santander i TargoBank to obie banki internetowe?

Pozdrowienia

Cześć Theo-Retisch,

Prosty przykład: Bank Santander przejął w 2010 roku ponad 150 oddziałów Banku SEB. Była Citibank nosi obecnie nazwę Targobank i zarówno wtedy, jak i teraz miała/mają oddziały/punkty obsługi.

Pozdrowienia
Patrick

Napisany przez Neukundenakq
Również zauważyłem, że zazwyczaj trwa to od 5 do 10 dni roboczych. Jednakże może być różne w zależności od sytuacji. Na przykład, jeśli jesteś urzędnikiem, otrzymasz decyzję dosyć szybko. Natomiast jeśli jesteś self-employed, sprawa może wyglądać inaczej!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata