- pn lut 20, 2012 12:50 pm
Cześć wszystkim!
Natrafiłem na to forum i mam jedno pytanie, które brzmi jak w tytule - jakie rodzaje dochodów są honorowane w celu uzyskania finansowania.
Moja druga połówka i ja już kilka miesięcy temu złożyliśmy wnioski o finansowanie, ale zostaliśmy odrzuceni ze wszystkich miejsc, ponieważ pewne źródła dochodów nie zostały uznane. Oznacza to, że łączna wysokość dochodu byłaby wystarczająca (także według banku), ale rodzaj dochodu nie został uznany.
Nasze dochody pochodzą z:
Umowa o pracę/odrębnej: Ja
Edukacja: Partnerka
Świadczenie rodzicielskie za dziecko partnerki
Świadczenie rodzicielskie dla partnerki samej, ponieważ jest jeszcze na naukę
Alimenty na dziecko
Pieniądze z taryfy za sprzedaż prądu z instalacji fotowoltaicznej, która ma być zainstalowana w nowym domu.
Jesteśmy więc trzyosobową rodziną.
Uznanymi dochodami były tylko świadczenia rodzinne i moja pensja.
A teraz prawdziwe pytanie, czy istnieją banki, które uznają inne rodzaje dochodów? Co mnie dziwi, to fakt, że taryfa za sprzedaż prądu nie jest uznawana, mimo że jest ona gwarantowana przez państwo.
Dziękuję z góry za ewentualne odpowiedzi.
Natrafiłem na to forum i mam jedno pytanie, które brzmi jak w tytule - jakie rodzaje dochodów są honorowane w celu uzyskania finansowania.
Moja druga połówka i ja już kilka miesięcy temu złożyliśmy wnioski o finansowanie, ale zostaliśmy odrzuceni ze wszystkich miejsc, ponieważ pewne źródła dochodów nie zostały uznane. Oznacza to, że łączna wysokość dochodu byłaby wystarczająca (także według banku), ale rodzaj dochodu nie został uznany.
Nasze dochody pochodzą z:
Umowa o pracę/odrębnej: Ja
Edukacja: Partnerka
Świadczenie rodzicielskie za dziecko partnerki
Świadczenie rodzicielskie dla partnerki samej, ponieważ jest jeszcze na naukę
Alimenty na dziecko
Pieniądze z taryfy za sprzedaż prądu z instalacji fotowoltaicznej, która ma być zainstalowana w nowym domu.
Jesteśmy więc trzyosobową rodziną.
Uznanymi dochodami były tylko świadczenia rodzinne i moja pensja.
A teraz prawdziwe pytanie, czy istnieją banki, które uznają inne rodzaje dochodów? Co mnie dziwi, to fakt, że taryfa za sprzedaż prądu nie jest uznawana, mimo że jest ona gwarantowana przez państwo.
Dziękuję z góry za ewentualne odpowiedzi.