Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Oferty pracy w sektorze finansowym – giełda pracy, rynek pracy, ogłoszenia o pracę, oferty zatrudnienia – (doradcy bankowi, specjaliści ds. finansów, analitycy giełdowi, pośrednicy finansowi itd.).

Re: Założyć własną stronę internetową?

Napisany przez Blinut
Cześć,

jestem od pewnego czasu bezrobotny i po prostu nie mam ochoty polegać na tym, że coś przyjdzie z urzędu pracy, bo nic stamtąd nie przychodzi.
W swoim wolnym czasie zajmuję się programowaniem i pomyślałem, dlaczego by nie zmienić mojego hobby w zawód?
Jako temat mojej strony wybrałem oszczędzanie, ponieważ ludzie zawsze szukają trików na oszczędzanie, prawda?
Teraz mam tylko mały problem, chciałem stworzyć stronę z kodami rabatowymi w stylu
Bezpłatne, wskazówki oszczędzania, próbki produktów i kody rabatowe
Jak mogę nawiązać takie partnerstwa, aby móc oferować kody rabatowe i inne rzeczy od stron?
Aktualnie mam z tym problem...

Napisany przez Naseweis
Cześć Bilnut,

Widzę, że chcesz dostarczać kompleksowe procesy programowe dla firm lub usługodawców. Jeśli nie, proszę o informację, czym dla Ciebie jest programowanie?

W każdym razie, jeśli zamierzasz działać w internecie, będziesz potrzebować ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej za szkody majątkowe, ponieważ będziesz musiał ponosić odpowiedzialność za błędy, które mogą szybko spowodować straty sięgające tysięcy.

Być może będziesz też musiał zarejestrować się w kasie artystów, jeśli tworzysz strony internetowe, a zarejestrowanie działalności gospodarczej jest w każdym przypadku konieczne.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez 2Bolitho

Cześć,

jestem bezrobotny od pewnego czasu i po prostu nie mam już ochoty polegać na tym, że cokolwiek przyjdzie od Jobcenter, bo nic nie przychodzi.
W moim wolnym czasie zajmuję się programowaniem i pomyślałem sobie, dlaczego by nie po prostu zarabiać na swoim hobby?
Jako temat strony wybrałem oszczędzanie, ponieważ ludzie zawsze szukają trików do oszczędzania, prawda?
Teraz mam tylko mały problem, chciałem zrobić stronę z kuponami w stylu:
Darmowe, wskazówki oszczędzania, darmowe próbki produktów & kody rabatowe
Jak mogę nawiązać takie partnerstwa, aby móc oferować kody rabatowe i inne rzeczy od stron?
To jest obecnie węzeł gordyjski...

Fajny pomysł! W Niemczech powinno przeważać więcej ducha przedsiębiorczości. Zamiast tego wszyscy od razu zaczynają krzyczeć: Nie opłaca się, ryzyko, ubezpieczenie i wiele innych. Ale zapytaj przedsiębiorców o te obawy, otrzymasz inne spojrzenie.

Problem, który widzę w tym podejściu, to to, że coś takiego już istnieje. To nie jest właściwie nowe. Dlaczego ludzie mieliby przychodzić do Ciebie? Przecież są Groupon i inne, których siła rynkowa musi być ogromna. Oczywiście można na tym zarobić jakieś pieniądze, ale dochód, który wystarczy do życia? Nie wiem. Trzeba by było być gdzieś pierwszym, albo zrobić coś lepiej niż inni.

Co do obecnego węzła: To byłby właściwie rdzeń firmy. Oferty rabatowe byłyby największym kapitałem firmy. Mogę tylko powiedzieć, że jeśli to jest problem, to dobrze się zastanów nad tym przedsiębiorczością. To jest właściwie ów znak rozpoznawczy przedsiębiorczości: podejmuje się działania bez instrukcji czy poleceń. A jeśli ktoś tego nie potrafi, to lepiej kupić się w to. Mała rada zupełnie za darmo: Zapytaj jakiegoś handlowca, jaką cenę zaproponuje, jeśli przyprowadzisz mu 1000 klientów. I jaką prowizję wtedy ci zapłaci.

Napisany przez Naseweis

Zamiast tego wszyscy od razu zaczynają krzyczeć: nie opłaca się, ryzyko, po prostu ubezpieczyć itp. .

Cześć Bolitho,

jeśli odnosisz się tym zdaniem do mojej odpowiedzi, oto informacja:

Nie krzyczę, tylko zwracam uwagę na ważne sprawy.
Może się opłacać, ale nie można lekceważyć ryzyka.

Mimo że od kilku lat mam agencję ubezpieczeniową,
wcześniej pracowałem przez wiele lat jako programista systemowy i tworzyłem również strony internetowe.

Robię to również sporadycznie do dzisiaj.

Nie ma takiej rzeczy jak hobbystyczny programista.

Podczas rozmowy z młodymi ludźmi często pada stwierdzenie, że programujemy. Tylko często mają na myśli, że bawią się w Exelu lub obsługują ustalone programy.

Tego jednak nie można nazwać programowaniem.
Nie trzeba być programistą, aby stworzyć stronę internetową.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez 2Bolitho
odpowiada, ale raczej chodziło o ogólne podejście w Niemczech do samodzielności. ;-)

Napisany przez Neukundenakq
Oczywiście, możesz zająć się swoim pomysłem na stronę internetową. Oszczędzanie pieniędzy to zawsze popularna nisza. Może jednak na początku warto bardziej specjalizować swoją niszę. Jeśli nie masz jeszcze zbyt dużo wiedzy na temat marketingu internetowego, możesz odwiedzić następującą stronę: Zarabianie pieniędzy w internecie - Klub Elity Nisz. Być może to ci pomoże...

Napisany przez EuroPaule
Cześć,
pomysł na rozpoczęcie własnej działalności jest godny pochwały. Zgadzam się z Bolitho.
Odradzam jednak podejmowanie działalności na oślep. Powinieneś zająć się czymś, co naprawdę potrafisz dobrze robić i w czym jesteś świetnie zorientowany. Tylko wtedy masz szansę na zaistnienie na rynku.

Na przykład:
Twoim hobby jest latanie modelem, w tym doskonale się orientujesz. W takim razie mógłbyś zrealizować swój pomysł tworząc specjalną stronę z rabatami dla modelarzy i wykorzystując swoją wiedzę.
Jeśli zdecydujesz się na temat związany z golfem, w którym jednak nie masz pojęcia, będzie bardzo trudno się odnaleźć.

Jeszcze jedna wskazówka:
Strona internetowa sama w sobie nie jest treścią biznesu, lecz jedynie narzędziem. Czy chcesz poświęcać swój czas na programowanie czy też zlecić to komuś innemu i w tym czasie szukać partnerów i klientów, to istotne rozważenie.
Jeśli potrafisz dobrze programować strony internetowe, powinieneś tam znaleźć pracę. Ludzie poszukują takich umiejętności.
Jeśli tam nic nie znajdziesz, zastanów się uczciwie, czy jesteś naprawdę wystarczająco profesjonalny, aby móc na tym zbudować swoje życie zawodowe.

Powodzenia

Paule

Napisany przez Lumo
Groupon i wspomniane strony z okazjami nie mają wiele wspólnego.
Na Grouponie (lub Dailydeal) klienci mogą kupować vouchery i płacić z góry. Na zwykłych innych stronach zazwyczaj informuje się o okazjach lub oferowane są darmowe kody rabatowe.

Nowością w przypadku Groupona jest to, że intensywnie działają w sektorze detalicznym i gastronomii. Mają duży dział sprzedaży, który odwiedza sklepy w poszukiwaniu potencjalnych dostawców voucherów. W zasadzie przenieśli znane książki z kuponami do internetu. Stron takich jak Groupon czy Dailydeal nie da się łatwo stworzyć jako przedsiębiorca jednoosobowy. Mają pewną siłę rynkową i zbudowane struktury. Ich dział sprzedaży jest bardzo silny....

Inne rodzaje stron z kuponami można łatwiej skopiować. Strony takie jak sparwelt.de, mydealz.de czy kostenlos.de są dość powszechne. Informują o okazjach, akcjach rabatowych i kuponach. Nie zarabiają na każdym kuponie. Decyduje w tym masowość. Oferuj odwiedzającym stronę dobrą ofertę, a jeśli zarabiasz dzięki programowi partnerskiemu, to przy dużym ruchu na stronie da się z tego żyć.
Istnieją jednak też dominujący gracze, którzy nie dają się łatwo wyprzedzić. Przeszukują internet w poszukiwaniu okazji, dlatego dlaczego odwiedzający miałby przejść na nową stronę z mniejszą ofertą, jeśli zna i korzysta z tych dominujących?

Twoje podejście powinno być następujące. Specjalizuj się w programach dla nowych klientów lub innych dziedzinach, a możesz odnieść sukces. Znajdź swoją niszę. Osobiście uważam, że tworzenie kolejnej kopii udanej strony na nasyconym rynku jest mało sensowne.

No cóż, nie trzeba realizować swojego hobby. Można również zgłębiać nowe dziedziny. Oczywiście łatwiej jest, jeśli masz szczególne umiejętności w jakimś obszarze. Jeśli specjalnymi okazjami internetowymi, to w porządku.

Aha, nie musisz się rejestrować w Künstlerkasse. Z tą działalnością nie jesteś freelancerem, ale przedsiębiorcą. Strony możesz tworzyć także bez posiadania działalności gospodarczej czy zezwolenia na prowadzenie działalności gospodarczej. Jeśli zamierzasz je udostępniać online i planujesz na nich zarabiać, to powinieneś zarejestrować działalność gospodarczą (wnioskować o zezwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata