Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Ile można zarobić na takiej stronie?

Napisany przez Polinut
Cześć,

jeszczerze jest rano, ale po prostu chcę to wiedzieć :eek:
Często się zastanawiam, ile zarabiają najbardziej znane strony internetowe, i tak jest w tym przypadku.
Co byście powiedzieli / oszacowali (może wiecie?) ile zarabiają operatorzy takiej strony?
Myślę, że liczebność odwiedzin jest tutaj decydująca...
Jeśli istnieje metoda mierzenia takich rzeczy, chętnie bym ją poznał.

Napisany przez 2Bolitho
To zależy. 98% stron pokrywa maksymalne koszty lub może przynieść kilka euro. Aż do dobrej pracy za 400 euro (porównywalnie). Najlepsze 2% zarabiają prawdziwe pieniądze. Na przykład Groupon czy inne duże strony z promocjami. Musisz po prostu być znaleziony i rozpoznawany. Twoim zadaniem jest łączenie kupujących i sprzedawców. Im więcej masz kupujących, tym lepsze oferty otrzymasz.

Napisany przez Doso

Najbogatsze 2% zarabiają prawdziwe pieniądze. Tak więc Groupon czy inne duże strony z rabatami.

Groupon ponosi ogromne straty, i nie widzę, aby ten model biznesowy kiedykolwiek się zmienił.

Rozczarowanie na giełdzie: Strona z rabatami Groupon odnotowuje milionowe straty - Firma - FOCUS Online - Wiadomości

Napisany przez 2Bolitho
Znowu się czegoś nauczyłem. Dzięki, Doso. Nie byłoby mi to świadome!

Napisany przez petethefarmer
Faktycznie, 99% (tak, mam na myśli 99%, a nie tylko 98% ;-)) stron internetowych pod względem finansowym są właściwie śmieci. Sytuacja ta staje się jeszcze bardziej istotna, jeśli wziąć pod uwagę cały czas, jaki ktoś tam wkłada. Monetyzacja w internecie działa tylko na zasadzie reklamowej poprzez masowość, a dostęp do niej mają tylko trzy najlepsze wyniki w Google, a dotarcie tam przy konkurencyjnych słowach kluczowych staje się coraz trudniejsze. Oczywiście, specjalizowani sprzedawcy i sklepy wciąż zarabiają dobrze, gdy osiągają wysoką marżę. Jednak tutaj również wiele osób robi to bardziej jako hobby lub dla dodatkowego zarobku niż z innego powodu.

Napisany przez Peter17
Świetnie wyjaśnione

Napisany przez denno
Usłyszałem, że na dużych portalach internetowych tylko najbardziej znane osiągają zysk - wielu nadal na tym traci, ponieważ musi płacić redaktorów. Myślę, że wiele zależy od liczby odwiedzających i możliwości monetyzacji strony, ile pieniędzy jest zarabiane.

Napisany przez katarinamentze
Tylko kilka liczb: W ciągu całego roku 2011 strata Groupona wyniosła 373,5 miliona dolarów. Już w 2010 roku Groupon odnotował stratę w wysokości 456,3 miliona dolarów.

Poprawa wyników kwartalnych: Amerykańska Komisja Papierów Wartościowych i Giełd bada Groupona - Biznes | STERN.DE

Napisany przez Naseweis
Tylko kilka liczb: W ciągu całego roku 2011 strata Grupona wyniosła teraz 373,5 miliona dolarów. Już w 2010 roku Groupon odnotował stratę w wysokości 456,3 miliona dolarów.

I co ma ta odpowiedź do tematu.

Spam... Spam... nie ma potrzeby!

Napisany przez katarinamentze
@Naseweis: Przepraszam, przeczytałem to niedawno na temat Groupona i pomyślałem, że może być interesujące. Ponieważ wspomniano o Grouponie

Napisany przez Wilhelm

Tylko kilka liczb: Całkowita strata Groupona w 2011 roku wyniosła teraz 373,5 miliona dolarów. Już w 2010 roku Groupon zanotował stratę w wysokości 456,3 miliona dolarów.

Korekta wyników kwartalnych: Amerykańska Komisja Papierów Wartościowych i Giełd prześwietla Groupona - Biznes | STERN.DE

To nie był spam, tylko post, który przeczytałem z zainteresowaniem.

W przypadku obecności ruchu na stronie internetowej zawsze jest ważny. Ważne jest również, abyś dobrze i skutecznie reklamował inne firmy, a także abyś awansował w rankingu Google, ponieważ tylko w ten sposób możesz być pewien odwiedzających..jeśli chcesz poznać ten temat bliżej, musisz trochę poszperać w internecie, tam znajdziesz wiele informacji na temat SEO i stron internetowych

Napisany przez roland
Dziękuję za informację. Zawsze myślałem, że to jest bardziej dochodowy biznes.

Napisany przez ThinkPad
Refleksy nie mają absolutnie nic wspólnego z tematem.

Napisany przez m.meyer
Oczywiście, może to być już opłacalne, ale wymaga również sporych umiejętności kreatywnych i fachowej wiedzy

Napisany przez trey

Być może to już rentowne, ale wymaga też sporo kreatywności i wiedzy fachowej

... oraz czasu.

Zarabianie pieniędzy poprzez stronę internetową nie dzieje się z dnia na dzień.

Napisany przez Ellyfee
Jeśli wypełnisz swoją stronę treściami wysokiej jakości i uda ci się przyciągnąć odrobinę odwiedzających, możesz wziąć udział w tzw. programach partnerskich i zarabiać trochę pieniędzy z tytułu reklam. Kwota zależy od programu i twojej treści, ale zazwyczaj wynosi kilka centów za wyświetlenie reklamy. Musisz więc mieć dużo odwiedzających, co wymaga jednak sporo pracy. Istnieje wielu blogerów, którzy tak postępują.

Napisany przez trey
Wiele strony finansują się również za pomocą darowizn lub Flattr

Napisany przez jjkk
Od zera do kilku miliardów lub nawet więcej. Zawsze zależy to od tego, jak powiedziałby prawnik.

Napisany przez Lisa2013
To zależy od tego, jak ją promujesz w Google... pracujesz nad SEO... wtedy może odnieść pewien sukces, ale nie zarobisz milionów

Napisany przez hanna200
Pomiędzy Grouponem a wspomnianym portalem istnieje jednak pewna różnica. Groupon sprzedaje bezpośrednio vouchery, a wspomniany portal jedynie pośredniczy w przekierowaniu na inne strony.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata