Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: GAZPROM WHEN GAZ) - Gazprom

Napisany przez Simona
GAZPROM, Rosja (wzmianka od Manfreda pod Norilsk) został dodany na nowo na listę. Obserwuj giełdę frankfurcką. https://de.wikipedia.org/wiki/Gazprom Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beta
Na UpToTrade jest forum Rosja....czasami również dość interesujące..... https://www.uptotrade.de/talk/forumdisplay.php?f=11&styleid=5 Pozdrowienia

Napisany przez Simona
Dziękuję! :idea: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ManfredBali
Cześć Simona, Dzięki za zaszczyt pojawienia się na Twojej liście życzeń :wink: (Przynajmniej ktoś, kto mnie poważnie traktuje) :lol: Miałem wczoraj świetny link, myślisz, że uda mi się go znaleźć ponownie? ATROS czy coś w tym stylu, bardzo interesujący. Miał dane o EP i kilka innych finansowych. Będę dalej szukać. Ocena była na POZOSTANIE. Beta: tak, fora użytkowników czasami są bardzo dobrym źródłem. Dzięki. To również zainspirowało mnie do zakupu UNIQI. Myślałem, że mówię dzicz o Rosjanach, a potem przeczytałem komentarz z Twojego linku: ******** Afrykańskie modele, zwroty, takie bzdury. Górnik na pewno wprowadzi na właściwe tory. Te swinki, pozbywają się małych akcjonariuszy, zabijają ludzi, nie mówiąc już o Severstalu, Arcelor chociaż wlał temu drewnianemu głowowi przynajmniej 150 mln. Kto chciałby mieć politycznych „szewców nożycowych” w firmie? Tylko niemiecka telekomunikacja lub Condomi mogą być dla takiego kogoś przydatne. ******** Przy tym to ja jestem aniołem w chórze, prawda? No cóż, nie ma co ukrywać, pieniądze nie śmierdzą, a projekt GAZPROM zyska ogromne znaczenie. W końcu, gdy zapasy (ropy, gazu) się wyczerpią, grozi wojna lub coś w tym stylu. Nigdy nie udzielam zaleceń, ale tutaj jestem przekonany o znaczeniu długoterminowym.

Dodatek (proszę nie traktować tego jako namawianie), każdy zna swoje ryzyko. Ja cieszę się tylko, gdy być może byłam o 2 dni wcześniej niż profesjonaliści? Spójrz na dzisiejsze wiadomości: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/gazprom.asp Najważniejsze to dzisiejsze podniesienie ratingu kredytowego przez S&P! Tylko Deutsche zmienia z Buy na hold. (Czy nie zrobili tego też w przypadku Alstom?) Poza tym wszystko pozytywne, aktualny wzrost kursu nastąpił zaledwie częściowo z powodu cen gazu. Uwaga: Nie daję żadnych rekomendacji inwestycyjnych, ale może to być interesujące dla specjalistów?

„Niepopularna” ośmiornica Gazprom (znana także jako asystent Putina) dzisiaj mocno oberwała (-4,47%). Oczywiście inne dostawcy energii również ucierpiały. Jednak należy uważnie obserwować możliwości wejścia na rynek. (Jeśli cena ropy wróci do poziomu 60 dolarów - co uważam za możliwe - te spółki odniosą zyski). W Europie w 2007 roku stawiam na następujące spółki: ENI (-0,81%) wypłaca bardzo dobrą dywidendę i jest strategicznym partnerem Gazpromu. E.ON (również partner Gazpromu?) Total Do tego dochodzi „Heuschrecke?” PARGESA (udziały w Suez i Total). oraz oczywiście GAZPROM. Na razie trzymam Petroplus, ale nie mam zdania (kandydat na SMI?). Solarworld (alternatywne źródła energii, czy Conergy byłby równie dobry?) Südzucker (biodiesel), obecnie bardzo tani. Obserwuję także Statoil. Po zapowiedzianej fuzji firma powinna zyskać na wartości strategicznej (kontrkonkurent dla Gazpromu). Moje zabezpieczenie. Ciekawy artykuł https://de.biz.yahoo.com/06012007/318/strategisch-wertvoll.html Tutaj również zamierzam zainwestować.

Gazprom rośnie dzisiaj ponownie (*2.37%). Po upadku o ponad -10% ponownie mam zysk +3.01%. Jest jednak nadal 11.44% poniżej szczytu 52-tygodniowego. Pozostawię ten tytuł. Kupiłem Enel trochę za wcześnie po 7.96. Aktualnie 7.89. Tutaj dokupię. ****** Interesujący, choć obecnie nieco ryzykowny, tytuł to FORTIS (FORA). Kupiłem go po 29.87 (w 2 ratach). Aktualnie 30.06. Ponad 16% poniżej szczytu 52-tygodniowego. (Od początku roku -6.96% !!!). Tak jak ING, dobry tytuł dywidendowy: PROWIZJA 4.66%

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata