Re: Czy połączenie ubezpieczenia kapitałowego WHEN Direktversicherung) z umową Riester jest możliwe?
Napisany przez ADMCI4 -
- śr lut 29, 2012 11:09 am
Cześć. Od kilku lat mam już emeryturę Riester, do której skłonił mnie wówczas mój agent ubezpieczeniowy. Ponieważ mam trójkę dzieci i pobieram zasiłek rodzinny, tego rodzaju oszczędzanie na starość jest dla mnie szczególnie opłacalne.
Kilka dni temu na spotkaniu informacyjnym w pracy omawiano temat emerytury pracowniczej.
Tutaj zaprezentowano ubezpieczenie bezpośrednie, w którym składki są odprowadzane bezpośrednio z pensji brutto na ubezpieczenie.
Chciałbym teraz wiedzieć, czy mogę to połączyć z moją umową Riester i również wpłacać moje składki Riester w ten sposób.
z poważaniem. Anton
Kilka dni temu na spotkaniu informacyjnym w pracy omawiano temat emerytury pracowniczej.
Tutaj zaprezentowano ubezpieczenie bezpośrednie, w którym składki są odprowadzane bezpośrednio z pensji brutto na ubezpieczenie.
Chciałbym teraz wiedzieć, czy mogę to połączyć z moją umową Riester i również wpłacać moje składki Riester w ten sposób.
z poważaniem. Anton