Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenia komunikacyjne oferują różne stawki w ubezpieczeniu komunikacyjnym?

Napisany przez ADMCI4
W tym lato wreszcie nadejdzie czas, aby zakupić nowy samochód dla siebie i rodziny. To coś zupełnie nowego dla mnie, dlatego powoli muszę zacząć się temu przyglądać. Na przykład ubezpieczenie jest zupełnie inne, gdy jeździ się nowym samochodem. Dotychczas miałem tylko polisę odpowiedzialności cywilnej i autocasco, ponieważ samochody były już starsze. Czy w ubezpieczeniu autocasco istnieje możliwość wyboru między różnymi taryfami? Jeśli tak, na co dokładnie należy zwrócić uwagę, jeśli chce się zapłacić jak najmniej w przypadku wypadku? Niestety nie mam jeszcze określonego modelu, ale prawdopodobnie będzie to kombi Peugeota. Może ktoś ma dla mnie jakieś wskazówki. Pozdrawiam, Nicco

Re: Czy ubezpieczenia komunikacyjne oferują różne stawki w ubezpieczeniu komunikacyjnym?

Napisany przez Naseweis
Cześć Nicco,

każda firma ubezpieczeniowa oferuje obecnie kilka różnych pakietów ubezpieczeń komunikacyjnych z różnymi świadczeniami.

Nie ma możliwości przedstawienia ich wszystkich tutaj, ponieważ zajęłoby to zbyt wiele miejsca.

Musisz zdecydować, czy chcesz mieć najlepszą ochronę,
czy chcesz płacić mniej.

Informacje na temat poszczególnych pakietów znajdziesz na portalach porównawczych lub np. na stronie Stiftung Warentest (www.test.de).

Pozdrawiam, N.

Napisany przez Christiane1978
Oczywiście istnieje już kilka stawek dotyczących zawarcia ubezpieczenia komunikacyjnego na wypadek wszystkich ryzyk. Najlepiej jest zasięgnąć różnych ofert u ubezpieczycieli. Najszybciej można to zrobić za pośrednictwem pośrednika.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata