Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: GlaxoSmithKline WHEN GSK)

Napisany przez ManfredBali
Właśnie kupiłem transzę (LSS) za 14,90. Aktualnie: 14,82 Ostatnio rosła, możliwe, że teraz następuje realizacja zysków. To nie jest szczególny tytuł, zmiana od początku roku wynosi zaledwie 1,52% To, co mnie interesuje w tym tytule, to leki na ptasią grypę. W styczniu Rząd chce wydać 180 mln na GSK, musi to jeszcze zostać zatwierdzone (dzisiejsza NZZ). Moja spekulacja: Jeśli temat ptasiej grypy stanie się znowu bardziej aktywny - w co tak naprawdę wątpię - wiele jest obecnie zatajane, te firmy, takie jak Roche z Tamiflu, mogą ponownie zyskać na popularności. Jeśli nie, to raczej nie stracę wiele. *** Krótka informacja (wybór): AAUK sprzedany (23%), pozostała 1 transza. Indus dobrze sobie radzi: +1,21% Lloyds na minusie (-0,71%) Loreal (+1%), dzisiaj oberwał (raport Barrons). KNIN w końcu nadchodzi? (+6,94%)

Re: GlaxoSmithKline WHEN GSK)

Napisany przez Springer
Ekspertom udało się zbadać, że największym zagrożeniem nie są głównie ptaki migrujące, a przemysł eksportowy drobiu.... Przeczytałem kilka artykułów i masz rację, na razie jest spokojnie, ale jak tylko pojawi się nagłówek, to będzie problem! Dlatego uważam, że twoje rozważania są bardzo dobre :arrow: trzeba działać, kiedy (jeszcze) nikt o tym nie mówi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata