Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy klienci biznesowi otrzymują inne warunki kredytów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim,
prowadzę od dwóch lat małą drukarnię i założyłam własną działalność w zakresie druku reklamowego. Pożyczki, które potrzebowałam wtedy na przejęcie biznesu, oczywiście również wzięłam jako klient firmowy. Teraz potrzebuję jednak prywatnej pożyczki, dla której oczywiście będą sprawdzane moje zdolności kredytowe i dochody. Czy wtedy mam prawo do specjalnych warunków, ponieważ w zasadzie bank nie powinien rozróżniać między osobą prywatną a klientem biznesowym. Moje dochody pochodzą z działalności własnej, która została przez nich również sfinansowana.
Pozdrowienia Otti

Re: Czy klienci biznesowi otrzymują inne warunki kredytów?

Napisany przez 2Escorpio
Jesteś dla banku nie klientem biznesowym... raczej wręcz przeciwnie... jesteś klientem bez stałego dochodu.

Klienci biznesowi to firmy, które ponoszą odpowiedzialność za siebie, ale nie za działalność własną... przynajmniej dla banków.

Oznacza to w prosty sposób... uzyskanie kredytu jako przedsiębiorca jest znacznie trudniejsze niż jako zatrudniony... Wyjątkiem są kredyty dla przedsiębiorców, mimo że zazwyczaj za nie odpowiada państwo.

Jeśli jednak z jakiegoś powodu znajdziesz kredyt, który jako przedsiębiorca jest tańszy niż jako osoba prywatna, i użyjesz go prywatnie, to raczej nie powinno to być zauważone... jednak jeśli zostanie to zauważone, to jest to oszustwo / przestępstwo i czy jest tego warte?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata