Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Wysokość wpłaty zaliczkowej dla finansowania samochodu.

Napisany przez ADMCI4
Przyglądam się możliwości zakupu samochodu na raty w przyszłości. Ponieważ potrzebujemy tylko kombi, samochód nie będzie tani. Mile widziany jest brak wysokich opłat wstępnych. W zamian za to miesięczna rata mogłaby być nieco wyższa. Mój znajomy niedawno twierdził jednak, że bez wpłaty wstępnej nie można dostać kredytu samochodowego. Co jest prawdą i jaka minimalna wpłata wstępna może być wymagana, jeśli bez niej się nie obejdzie? Pozdrowienia, Hubi

Napisany przez Luke
W zeszłym tygodniu dokonałem stałego zakupu samochodu. Chciałem sfinansować go bez wpłaty początkowej, podczas gdy bank chciał wpłaty w wysokości około 17% ceny zakupu.

Zgadzałem się i rata również znacznie spadła.

Spróbuj tego. Jeśli jeszcze nie wybrałeś żadnego konkretnego modelu, mam do zaoferowania kombi. Możesz śmiało napisać do mnie w wiadomości prywatnej.

Pozdrowienia

Napisany przez soundjunk
Cześć,

Twój znajomy się myli - istnieją banki samochodowe oraz standardowe instytucje finansowe, które oferują finansowanie bez konieczności wpłacania zaliczki. Ograniczenie raty dzięki wpłacie zależy od kwoty finansowania, od oprocentowania i od instytucji -> niemożliwe jest udzielenie ogólnej odpowiedzi.

Pozdrawiam
Patrick

Napisany przez Luke
Przez wpłatę zaliczki oprocentowanie nie zmieniło się. Bank chciał tylko sprawdzić, jakie są dostępne środki pieniężne. Takie sytuacje zdarzają się często.

Napisany przez soundjunk

U mnie wpłata zaliczki nie zmieniła oprocentowania. Bank chciał tylko sprawdzić, czy jest dostępność płynności finansowej.

To zdarza się dość często.

Nie twierdziłem, że zawsze musi tak być. To może zależeć.
Pozdrowienia

Napisany przez delgado
Cześć wszystkimWażne wydaje mi się, aby spokojnie zebrać różne oferty.Może się opłacać dokonać zaliczki.Za pomocą dobrej strategii porównawczej udało mi się znaleźć najlepsze rozwiązanie dla mnie. Utrata wartości musi być koniecznie uwzględniona.

Napisany przez Walker
Można również sfinansować samochód bez konieczności wpłacania zaliczki. Wielu producentów często oferuje promocje z reklamą 0 euro zaliczki. Oczywiście raty wtedy są trochę wyższe.

Napisany przez morales
Tutaj zdania są podzielone. Dobrze porównać, to chyba jest wskazane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata