Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy osoby cierpiące na przewlekłe choroby mogą zawrzeć ubezpieczenie od odwołania podróży?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

Moja żona i ja podróżujemy już od dłuższego czasu i bardzo chętnie oraz dużo. Nasze podróże są zawsze bardzo kosztowne i dotychczas zawsze mieliśmy związane z nimi ubezpieczenie od rezygnacji z podróży. Teraz, dwa miesiące temu u mojej żony zdiagnozowano cukrzycę. Czy mamy teraz w ogóle szansę na zawarcie takiego ubezpieczenia? Teoretycznie zawsze może się zdarzyć, że ze względu na złe wyniki nie będzie mogła ona wyruszyć w podróż. Jakie mamy wtedy możliwości?

Pozdrowienia
Elmar S.

Re: Czy osoby cierpiące na przewlekłe choroby mogą zawrzeć ubezpieczenie od odwołania podróży?

Napisany przez Naseweis
Tak - istnieje taka możliwość.

W przypadku ubezpieczenia od kosztów rezygnacji z podróży nie ma pytań dotyczących zdrowia.

Niemniej jednak, powinieneś zapoznać się z warunkami umowy.

Pozdrawiam, N.

Napisany przez jus
Cześć,

ogólnie rzecz biorąc, ubezpieczenie od rezygnacji z podróży jest możliwe. Trudności mogą jednak wystąpić w przypadku ubezpieczenia zdrowotnego za granicą.

Napisany przez Naseweis
Wykupienie ubezpieczenia zdrowotnego za granicę na 2-miesięczne podróże jest również możliwe. Nie ma tam również żadnych pytań dotyczących stanu zdrowia.

Napisany przez morales
To nie będzie problem. W takim razie. Wesołych podróży!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata