Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy w firmie Woolworth są jeszcze tylko miejsca pracy dla pracowników na pół etatu?

Napisany przez ADMCI4
Jakiś czas temu widziałem w telewizji reportaż o upadku firmy Woolworth. W związku z tym prawie wszyscy pracownicy, którzy nie chcieli dalej pracować tam jako pracownicy na pół etatu, zostali zwolnieni. Kilka dni temu byłem w jednym z marketów Woolworth i znowu przypomniał mi się ten reportaż. Nie może być tak, że w Niemczech istnieje firma, która zatrudnia wyłącznie pracowników na pół etatu. Jaka to jest polityka biznesowa i przede wszystkim, gdzie jest odpowiedzialność za pracowników w firmie? Nikt nie może z tego żyć, ale niektórzy nie mają innego wyboru, jak chociaż zabrać te kilka euro. Który organ jest odpowiedzialny za to i mógłby interweniować? Pozdrowienia, Nikki

Re: Czy w firmie Woolworth są jeszcze tylko miejsca pracy dla pracowników na pół etatu?

Napisany przez 2Escorpio

Który organ jest odpowiedzialny za to i mógłby interweniować?

Musisz spojrzeć na to z innej perspektywy... zakładając, że Woolworth zostałby zobowiązany do ponownego zatrudnienia pracowników na pełny etat... co myślisz, że by się wtedy stało?

Dokładnie, spełniliby to żądanie (musieliby) i nie byliby w stanie wypłacić pensji, zbankrutowaliby, a wszyscy pracownicy, którzy teraz pracują tam tymczasowo, byliby bez pracy. (Przykład: Schlecker)

Więc jeśli taka sytuacja nastąpi, chciałbym Cię wtedy umieścić w jednym pomieszczeniu z tymi bezrobotnymi, abyś mógł zobaczyć, jak bardzo popierają Twoje zdanie

Jeśli oczywiście jesteś gotowy co miesiąc przekazywać Woolworth setki tysięcy euro z warunkiem, że ludzie zostaną ponownie zatrudnieni na pełny etat, Woolworth na pewno nie powie Nie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata