Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy bez wkładu własnego?

Napisany przez Knalli
Cześć czytelniku forum finansowego...
Moja partnerka życiowa (25 lat, zatrudniona na stałe, 1030 netto) i ja (27 lat, urzędnik, 2085 netto) chcemy kupić Dom tutaj w Meklemburgii-Pomorzu Przednim za 140 tys. euro. Niestety nie mamy żadnego wkładu własnego i mamy jeszcze jeden kredyt (pozostało do spłaty 7200 €). Już wiele się dowiedziałem i wielu doradza, aby nie kupować ani nie budować bez wkładu własnego, ale nieruchomość jest świetną ofertą, w którą można po prostu się wprowadzić, nie musząc nic zmieniać, a obecne warunki kredytowe są bardzo korzystne, a poza tym w naszym przypadku podatek od nabycia nieruchomości ma wzrosnąć z 3,5% do 5% w tym roku. Dodatkowe koszty (3,5% podatek od nabycia nieruchomości + 1,5% notariusz) oraz dodatkowe 5-6 tys. euro na modernizację i nowe zakupy. Pożądane byłoby 160 tys. euro, aby spłacić od razu stary kredyt. Teraz moje pytanie brzmi: Czy to w ogóle jest możliwe, czy uważacie, tak jak już wiele razy czytałem, że jest to odradzane?

Będziemy wdzięczni za pomocne odpowiedzi.

Napisany przez msfinanz
W zasadzie możliwe są również finansowania na poziomie 110%.

Na podstawie podanych przez Ciebie dochodów i sumy inwestycji wygląda na to, że ogólnie rzecz biorąc, jest to wykonalne!

Napisany przez Knalli
Cześć.
Skontaktowałem się teraz z Dr. Klein i Interhyp i najprawdopodobniej wybór padnie na Dr. Klein, ponieważ mają one więcej możliwości przy finansowaniu na poziomie 110% niż Interhyp.? Ponadto mamy umówione spotkanie w BHW i dwóch innych bankach, trzeba będzie poczekać, czy uda się uzyskać pożyczkę. doradca finansowy w Dr. Klein był naprawdę bardzo miły i gotowy do znalezienia optymalnego rozwiązania.
Jeśli finansowanie przejdzie, czy będę musiał coś zapłacić Dr. Klein z tych 160 tys. €, czy zostanie to odjęte od 160 tys. €?

Napisany przez msfinanz
Chętnie złożę także ofertę. W obszarze warunków na 10 lat mogę ewentualnie przebić ofertę Interhyp o 0,5% lub więcej. Prowizje są uwzględniane w warunkach w Interhyp. W innych bankach są one jawnie wykazywane jako opłata za obsługę.

Napisany przez Naseweis

Prowizje są uwzględniane w warunkach przez Interhyp. W innych bankach są one wyraźnie wskazywane jako opłata manipulacyjna.

Czy rzeczywiście tak jest?

Proszę przeczytać poniższe artykuły:

Opłaty za kredyty - Roszczenia o zwrot miliardów - Komunikat prasowy - Fundacja Warentest

Opłaty kredytowe - Jak odzyskać swoje pieniądze - Komunikat - Fundacja Warentest

Pozdrowienia, N.

Napisany przez msfinanz
To prawda - potwierdza to Fundacja Warentest!

Jakie będzie wpływ zapowiedzianego wyroku Federalnego Sądu Najwyższego na branżę pośrednictwa, pozostaje w sferze domysłów.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@samuel: Dlaczego piszesz to teraz, około półtora roku później.
W przeciwnym razie, odnosząc się do pytania, chciałbym też wyrazić swoje zdanie.
Z mojego punktu widzenia, jeśli chodzi o finansowanie ceny zakupu, koszty dodatkowe i spłatę rat kredytowych, istnieje tylko jeden partner bankowy, który kwalifikuje się do współpracy.

Napisany przez TheoL
Generalnie, im niższy kapitał własny, tym wyższe ryzyko całkowitego braku spłaty! Ale możesz samodzielnie zorientować się i porównać dobre finansowanie domu w 2014 roku - bezpłatnie między wszystkimi dostawcami finansowania budowlanego.

Napisany przez Goegelein
Oczywiście istnieje finansowanie budowy bez wkładu własnego. Dla wszystkich innych, których to również interesuje. To zależy od konkretnej banku, jak elastyczny jest i jakie ma wymagania dotyczące wkładu własnego!
Mogę polecić porównanie finansowania budowy z 300 bankami tutaj:

Ponadto istnieją różne sposoby pozyskania wkładu własnego na finansowanie budowy:
Wkład własny poprzez pożyczki od krewnych
Wkład własny poprzez finansowanie zewnętrzne
Wkład własny poprzez Museumshypothek

Porównanie z 300 bankami nie ma sensu. Na obecnym rynku tylko około 3-4 banków zrealizuje pełne finansowanie bez wkładu własnego.

Napisany przez NaTwoim13
Z pełnym finansowaniem można szybko stworzyć koncepcyjne kredyt, w którym zakończenie poprzez podział na pierwszą pożyczkę jest interesujące dla banku. W takim przypadku jako klient mogę kupować pierwszą pożyczkę w każdym banku, a drugą pożyczkę mogę uzyskać poprzez bank, który nie zabezpiecza jej księgowością, nawet jeśli jest to kredyt konsumencki, kredyt uniwersalny lub kredyt prywatny, a rata może być niewielka, ponieważ możliwe są okresy kredytowania do 15 lat.

Napisany przez Goegelein
Do komentarza: Porównanie z 300 bankami nie ma sensu! Dlaczego uważasz, że nie ma sensu! W zasadzie potrzebujemy tylko jednego banku, który zgodzi się na sfinansowanie. A jeśli jest ich 3-4, to przecież świetnie! Może warto trochę zmienić swoje podejście!

Napisany przez Goegelein
Przepraszam, chciałem jeszcze podać wskazówkę, gdzie można znaleźć informacje na temat pozyskiwania kapitału własnego na cele finansowania budowy.

Napisany przez winfoer
Strona wydaje mi się w jakiś sposób mało wiarygodna.

Czy tutaj jest dozwolona autopromocja?

Napisany przez Goegelein
Przepraszam, ale twój komentarz również wydaje mi się mało poważny!

@Escorpio lub Mod.
Proszę usunąć link. Linki są dozwolone dopiero po opublikowaniu 50 postów.

Napisany przez Goegelein
Dziękuję za wskazówkę, już szukałem w wytycznych, ale nic nie znalazłem!

Po prostu poczekaj, co zrobi Escorpio.

Napisany przez Goegelein
Proszę, kto to jest Escorpio?

Skorpion=Moderator

Napisany przez Goegelein
Dziękuję! Muszę się jeszcze zaznajomić z tymi zasadami!

Napisany przez Katakuna

Ogólnie możliwe są także finansowania w wysokości 110%.

Na podstawie podanych przez Ciebie danych dotyczących dochodu i sumy inwestycji, wydaje się to wykonalne!

Przypomina mi to bańkę na rynku nieruchomości wśród Amerykanów, tam przecież nawet kredyty na 130% były możliwe, jeśli mnie pamięć nie myli.

Dla TS wydaje się to być możliwe w pewnych warunkach. Może warto to przemyśleć i pamiętać, że plan ten może cię finansowo dosyć ograniczyć.

Napisany przez angel0711
Cześć wszystkim,

chciałbym opisać tutaj swoją sytuację i liczę na kilka wskazówek, sugestii itp. Chciałbym rozbudować mój Dom rodziców, który wkrótce będzie należał do mnie. Kapitału własnego brak. Miałem spotkanie z BHW i dali mi pozytywne sygnały, że dostanę pieniądze, około 150 000 €. W zamian za to jako zabezpieczenie zamierzali zająć miejsce w księdze wieczystej. Jestem urzędnikiem państwowym i nie mam długów.
BHW zaleciło mi założenie konta oszczędnościowego budowlanego z dofinansowaniem Riester o miesięcznej racie poniżej 500 €. Ale w sumie to 30 lat???? 30 lat na 150 000 wydaje mi się trochę długo. A nie byłoby też bezpośredniej spłaty, tylko pieniądze na to miałyby iść na osobne konto. Na pewno muszę jeszcze raz porozmawiać z nimi, ponieważ mam jeszcze kilka pytań. Oprocentowanie zostało mi zagwarantowane w wysokości maksymalnie 2,3 %, co brzmi całkiem dobrze jak na brak kapitału własnego.
Będę wdzięczny za wskazówki.

Pozdrowienia

Ogólnie rzecz biorąc, okres spłaty wynoszący 30 lat nie jest niczym niezwykłym.
Jednakże, jeśli można zabezpieczyć kwotę 150 000 EUR na pierwszym miejscu w hierarchii wierzycieli, możliwe jest uzyskanie jeszcze lepszej stawki procentowej.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Angel0711,

brak kapitału własnego? Dlaczego? Przecież oferujesz nieruchomość o określonej wartości, a 150 000 euro, które zarobiliście, zostaną zainwestowane z zyskiem.

No cóż, oprocentowanie się wyrównuje, ponieważ nie ma bezpośredniej spłaty, płacą Państwo więcej odsetek niż dostają odsetki od salda w okresie odroczenia spłaty. Chociaż przez wsparcie z programu Riester można to znowu zrekompensować, ale nie mogę polecać Riester jako wsparcia dla finansowania budowy, ponieważ powinno to działać osobno jako dodatkowa oszczędność emerytalna, ponieważ wtedy będzie bardziej elastyczna i nie będzie miała ograniczeń na finansowanie budowy.

Dłuższy okres wiązania oprocentowania, ewentualnie zależnie od rodzaju środków na renowację zintegrować z KfW, opcje nadpłat, oraz zmiany w wysokości spłaty kredytu. Wybierzcie klasyczny kredyt ratalny, a jeśli potrzebujecie zabezpieczenia przed zmianami oprocentowania (np. konto oszczędnościowe mieszkaniowe), to polecamy to dla kredytu KfW, który ma tylko 10-letni okres zabezpieczenia przed zmianą oprocentowania.

Napisany przez Charlotte74
Jak działa finansowanie budowy bez wkładu własnego?

Cześć Charlotte
finansowanie budowy bez wkładu własnego oznacza, że bank finansujący pokrywa wszystkie koszty kredytu.
W przypadku zakupu finansowane są notarialna cena zakupu oraz koszty uboczne zakupu, takie jak podatek od nieruchomości, prowizja dla pośrednika oraz notariusz.
Nie trzeba angażować własnego kapitału.

Napisany przez Kass Finanz
Koszty poboczne nabycia (pośrednik / notariusz / podatek od nabycia nieruchomości) finansowane są jako pożyczka wtórna z wyższymi stopami procentowymi i ustalonym okresem spłaty. Cena zakupu nieruchomości wydzielana jest jako czyste finansowanie budowy.

Napisany przez Anjaweb
Cześć!

Mogę mówić tylko na podstawie naszych własnych doświadczeń!

Sami kupiliśmy piękny szeregowiec dwa lata temu, nawet nie mając własnego kapitału! Sytuacja była podobna... mieliśmy bardzo mało kapitału własnego, mieliśmy jeszcze kredyt ratalny i musieliśmy odnowić łazienkę i okna (stara łazienka z ohydnymi żółtymi płytkami i stare drewniane okna), co nas kosztowało około 25 000 euro.
Szukaliśmy w internecie finansowania bez wkładu własnego i tak trafiliśmy na stronę internetową, na której można było anonimowo złożyć swój wniosek finansowy bez konieczności wkładu własnego (bez podawania danych adresowych).

Jak to bywa, nie znamy się dokładnie na tym (to nie jest tak częste jak kupowanie butów!). Ponieważ mieliśmy wiele pytań i wynik tej wstępnej oceny był dla nas korzystny, zadzwoniliśmy tam od razu. Nawet pierwsza osoba, z którą rozmawialiśmy przez telefon, mogła nam kompetentnie odpowiedzieć na wszystkie pytania. Nie wiem, jak innym, ale my byliśmy wcześniej bardzo niepewni (prawdopodobnie dlatego, że za mało się na tym znamy). Dzięki dużej pomocy tej pani zdecydowaliśmy się na zakup domu i w końcu sfinansowaliśmy zakup domu, koszty notarialne i remont poprzez tę firmę! Do dzisiaj nie żałujemy tej decyzji!

Mogę śmiało polecić tę firmę, zwłaszcza że nie pobiera opłat i udzieliła nam pomocnych wskazówek, które w zasadzie nie miały nic wspólnego z finansowaniem!

Oto bezpośredni link do tej anonimowej kalkulacji: "https://www.finanzierung-ohne-eigenkapital.de"

Pozdrowienia A.

Napisany przez Anjaweb
Cześć!

Mogę tutaj opowiedzieć o naszych własnych doświadczeniach!

Sami kupiliśmy piękny szeregowiec bez wkładu własnego dwa lata temu! Sytuacja była podobna... mieliśmy bardzo mało oszczędności, mieliśmy jeszcze kredyt ratalny, a ponadto musieliśmy zrenowować łazienkę i okna (stara łazienka z obrzydliwymi żółtymi kafelkami i stare drewniane okna), co samo w sobie kosztowało nas około 25 000 euro.

Szukaliśmy w internecie finansowania bez wkładu własnego i natrafiliśmy na taką stronę internetową, gdzie można było anonimowo - bez podawania danych adresowych - złożyć prośbę o sprawdzenie finansowania bez wkładu własnego.

Jak to w życiu bywa, nie zna się szczegółów (przecież nie kupuje się butów tak często!). Ponieważ mieliśmy wiele pytań i rezultat tej wstępnej oceny nam odpowiadał, zadzwoniliśmy tam bezpośrednio. Już pierwsza osoba, z którą rozmawialiśmy, mogła kompetentnie odpowiedzieć na nasze pytania. Nie wiem, jak to jest u innych, ale wcześniej byliśmy bardzo niepewni (prawdopodobnie także dlatego, że mało się na tym znamy). Dzięki dużej pomocy tej pani zdecydowaliśmy się na zakup domu i w końcu sfinansowaliśmy Dom, koszty notarialne i renowację poprzez tę firmę! Do dzisiaj nie żałujemy tej decyzji!

Mogę z czystym sumieniem polecić tę firmę, zwłaszcza że nie pobiera opłat i jak już wspomniałem, udzieliła nam pomocnych wskazówek, które faktycznie nie miały bezpośredniego związku z finansowaniem!

Oto bezpośredni link do tej anonimowej kalkulacji: https://www.finanzierung-ohne-eigenkapital.de

Pozdrowienia A.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Anjaweb,

ten serwis jest dostępny tutaj lub oferowany, a piękną rzeczą jest to, że jest to publiczne forum, negatywne doświadczenia szybko by się rozeszły. Można powiedzieć, że ma się małe zabezpieczenie, kogo się pozwala do siebie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata