Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Odrębna sekcja dla tytułów High Risk

Napisany przez Springer
Cześć Salamander Chciałbym osobną sekcję dla tytułów, które wpadają w kategorię Penny Stocks o wysokim ryzyku. W wielu wątkach wielu użytkowników wyraziło już tę prośbę. Byłoby to sensowne, ponieważ każdy od samego początku wiedziałby, czego się spodziewać i na co może liczyć. To zależy od każdego użytkownika, czy jego wątek należy tam czy nie, ponieważ nie każdy penny stock musi być związany z ogromnymi ryzykami. Pytanie tylko, czy popyt byłby wystarczająco duży, a dostosowania do tego możliwe do wykonania.

Napisany przez Globalist
Uważam, że pomysł jest dobry. Użytkownik będzie mógł wtedy sortować i nie będzie musiał za każdym razem czytać Zocka w innych kategoriach. Ogólnie rzecz biorąc: Penny stock = Zock W większości przypadków faktycznie tak jest.

Napisany przez webmaster
Nowy dział forum High Risk został utworzony. Proszę podać, które z istniejących tematów muszą zostać przeniesione do tego działu. Proszę podać tylko te, które dotyczą warunków Penny Stock, Capter 11 (postępowanie upadłościowe) lub Delisting. Salamander

Napisany przez ManfredBali
Super, Salamander. bardzo dziękuję. :P Proszę przenieś mój tytuł Entree Gold (ETG) do tej kategorii. ******** Trochę się zastanowiłem nad kryteriami (ale to nie obowiązkowe, nie chcę zamykać ust). Co nie jest konieczne: Cena, np. uważam Lenovo za dobrą pozycję. Wskazówki (checklista) mogą obejmować: Częste wahania cen (5-10%). OTC/Pink Sheet, duża manipulacja. Brak danych fundamentalnych. Brak sprawdzalnych zapisów SEC-Filings (Edgar). Rynek - znani analitycy się nim nie interesują. Przepływ komunikatów prasowych w celu zwiększenia kursu. (Potrzeba kapitału). Najlepszym przykładem jest GTE (Rosyjska transakcja była fałszywa) i następujące po niej transakcje insiderów jako część śledztwa. Najważniejsza jest jednak samodyscyplina. Charakter i (szczera) motywacja są kluczowe. Czy autor jest zaangażowany w prawdziwe pieniądze (wtedy go biorę poważnie), czy to tylko zabawa i duży pokaz? Bezmyślne kopiowanie i wklejanie komunikatów prasowych takich tytułów bez żadnej dodatkowej wartości traktuję jako obrażanie inteligencji każdego doświadczonego tradera. Apeluję o dyscyplinę i mam nadzieję, że wsparcie pozostanie w granicach rozsądku. :wink:

Napisany przez 2cybercrash
Dziękuję bardzo, Salamanderze, za Twoje zaangażowanie, forum rozwija się coraz lepiej. Bardzo dobrze zrobione! podoba mi się bardzo.

Napisany przez Springer
Dziękuję Salamander, zgadzam się z wypowiedzią Cybercrasha. Proszę przenieść moją dyskusję: Sunwin (notowanej pod DE) także do kategorii High-Risk. Dziękuję

Napisany przez beta
Dziękuję za nowy dział. Nie chodzi o to, że takie tematy są nieciekawe. Powinny mieć swoje uzasadnienie na forum. Można wiele zyskać, ale także wiele stracić. Z niektórych małych biur nagle staje się perła. Jednak przypadków odwrotnych jest o wiele więcej. Dlatego ostrzeżenie o ryzyku jest zdecydowanie uzasadnione i ważne. ------------------------------------------------------------- Zakaz taki jak na stronie https://www.aktienboard.com wydaje mi się natomiast przesadzony: ------------------------------------------------------------- Dobrze rozwiązane. Brawo i tak trzymaj, Salamander. Pozdrowienia

Napisany przez richard100
Uważam, że fajnie, że propozycje nie są od razu odrzucane, ale wprowadzane bez zbędnych ceregieli. Jednakże nie będę raczej często tu zaglądał. Zauważam u siebie, że coraz mniej chęci mam podejmować ryzyko.. :cry: To obok wielu innych objawów także objaw starości: bezpieczeństwo stoi na pierwszym miejscu. :lol: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez 2cybercrash
To przypomniało mi się, że komentowałem tytuł ryzykowny Osiris na NYSE. Może zostać przeniesiony do tej kategorii. Dzięki dla Salamandra.

Napisany przez Globalist
Dziękuję Salamander. Teraz jest bardziej przejrzyste. Zgadzam się z Cybercrashem. Osiris również może być zaliczony do wysokiego ryzyka.

Napisany przez Springer
Cześć Salamander, Czy możesz przenieść wątek dotyczący YM-Bioscience z ogólnych postów do High-Risk?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata