Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zwolnienie z finansowania budowy

Napisany przez Kaputnik
Cześć wszystkim,

mam duży dylemat....
W 2007 r. z moją byłą dziewczyną wspólnie sfinansowaliśmy Dom. W 2009 roku się rozstaliśmy i zgodziliśmy się, że ona będzie nadal mieszkała w tym domu. Nasze drogi się rozeszły, każdy z nas zbudował sobie nowe życie. W międzyczasie ma ona dziecko i jest zamężna. Od naszego rozstania ona spłaca raty za Dom w pełnej wysokości. Podjęliśmy kilka prób przeniesienia finansowania na nią i jej rodzinę, jednak nam się to nie udało.

Moje pytanie brzmi, jak mogę wyjść z tej finansowej sytuacji?
W międzyczasie podpisaliśmy umowę sprzedaży z notariuszem, ponieważ była przekonana, że bank, z którym prowadziła negocjacje, zapłaci finansowanie wraz z odszkodowaniem za przedterminową spłatę, co jednak nie miało miejsca.

Już od trzech lat nie mieszkam w tym domu i również nic za niego nie płacę, ale nie mogę uzyskać nowego kredytu dla mojej nowej rodziny, ponieważ jestem związany finansowo z moją byłą partnerką....

Będę bardzo wdzięczny za Waszą pomoc!!!

Napisany przez Naseweis
Cześć,

Podejrzewam, że dochody Twojej byłej dziewczyny nie są wystarczające, aby przejąć kredyt. Dopóki to nie nastąpi, nie zostaniesz zwolniony z zadłużenia. Ponieważ jeśli Twoja była dziewczyna przestanie płacić, będziesz musiał wskoczyć.

Jedynym możliwym rozwiązaniem byłoby prawdopodobnie sprzedać Dom.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Kaputnik
Cześć Naseweiß,

dziękuję za odpowiedź, ale czy nie jest również tak, że jeśli obecny mąż zastąpi mnie w istniejącej umowie, to bank musi to zaakceptować, jeśli sytuacja majątkowa jest równoważna?

Napisany przez GeorgPuetz
Nie, bank nie musi zwalniać Cię jako kredytobiorcy z umowy. Czy nowy partner Twojej byłej partnerki wystarczy bankowi, to decyduje wyłącznie bank.

W międzyczasie podpisaliśmy umowę kupna-sprzedaży u notariusza, ponieważ była przekonana, że bank, z którym prowadziła negocjacje, zapłaci finansowanie wraz z odszkodowaniem za wcześniejszą spłatę, co jednak nie miało miejsca.

Kim jest my? Ty i Twoja była partnerka, czy Ty i Twoja nowa partnerka, czy Twoja była partnerka z nowym partnerem? W każdym razie ta osoba teraz ma spory problem. Kupiła nieruchomość (umowa notarialna), ale nie ma pieniędzy, aby zapłacić cenę zakupu i koszty nabycia! To okropna sytuacja!

Napisany przez Kaputnik
Mój były partner i jego mąż kupili ode mnie połowę nieruchomości na podstawie notarialnej umowy kupna, ale nie byli w stanie uzyskać kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata