Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Sygnały giełdowe Uwe Langa

Napisany przez Karat
Pod adresem https://www.boersensignale.de/boersenprognoseaktuell.html znajdziesz cotygodniową prognozę na nadchodzący tydzień na giełdzie. Uważam, że opinie i metody pracy Uwe Langa są bardzo wiarygodne. W żadnym razie nie jest krzykliwy i zwykle trafnie przewiduje. Może Salamander mógłby dołączyć link do tej strony na Forum w dziale Analizy Rynkowe. Poniżej znajduje się prognoza na następny tydzień. Interesujące jest jego zwrócenie uwagi na różnicę w rozwoju DJ i S&P500 Prognoza rynku giełdowego 1. Ocena sytuacji rynkowej Stan: 27.10.06 Ważne wskaźniki: Indeks Aktualny Poprzedni tydzień DAX 6.262,54 6.202,82 FT 100-Index 6.160,90 6.155,20 S&P 500-Index 1.377,34 1.368,60 SMI 8.695,38 8.643,02 Dow Jones Utility - Index 447,48 447,46 Nasdaq Composite - Index 2.350,62 2.342,30 Singapore Straits Time-Index 2.729,98 2.686,43 euro w dolarach 1,2742 1,2617 Niemiecki wskaźnik zwrotu 3,84% 3,81% 10-letni niemiecki obrót 4,68% 4,79% Stopa procentowa euro na rok 3,86% 3,79% Stopa procentowa dolarowa na rok 5,35% 5,37% Cena ropy (Brent) dolar na baryłkę 59,11 $ 59,52 $ Całkowity system/Metoda łączona 4:1 /2:1 dla wzrostu 4:1 /2:1 dla wzrostu Metoda indeksu 6-tygodniowego: 37:0 dla wzrostu 34:0 dla wzrostu Indeks sygnału giełdowego (31.12.99=100) 186,47 184,77 Aktualnie: Jest zadziwiające, jak dobrze kształtują się obecnie rynki akcji. Nawet upadłość producenta telefonów BenQ i wynikające stąd straty sprzedaży u producentów układów scalonych, takich jak Texas Instruments czy Infineon, nie były w stanie zachwiać ogólnie pozytywnej atmosfery. Prawdopodobnie dlatego, że spadek cen ropy naftowej oraz mocny dolar przywrócili nadzieję. Niemniej jednak zalecam nadal nie kupować pełnej wartości akcji, którą wcześniej mieli Państwo w portfelu, ale na razie pozostać na poziomie 70%. Fakt, że ceny rosły niemal nieprzerwanie od lipca do października bez żadnej korekty, może wynikać również z działań interesujących się kursami grup w związku z listopadowymi wyborami w USA. Zauważalne jest, że łatwo podatny na wpływy indeks Dow Jones podaje nowe historyczne maksimum, ale S&P500 nie. Oczywiście nie brakuje obecnie możliwych rekomendacji zakupu. Wystarczy przejrzeć listy od strony 9-16, zwracając uwagę na to, co jest na czele, być może również na literę H oraz niskie wartości KUV- i KBV. Karat

Napisany przez Globalist
Nie sugeruj się biuletynami giełdowymi. W mojej opinii to czysty komercyjny abonament. To, co tam mówią, można znaleźć gdzie indziej za darmo. To, że indeks DOW osiągnął nowy roczny szczyt, a Seppi nie, wynika po prostu z ich składu. Kształtuj swoje własne zdanie, nie potrzebujesz takich rzeczy.

Napisany przez Springer
Cześć Karat Czytałem/pośród fachową ocenę Uweego Langa na Stocks. W jednej z prognoz mówił o masowej korekcie na lato, która nigdy nie nadeszła. W najnowszym wydaniu nagle mówi: Teraz jest czas na kupno. Ci, którzy go słuchali, już przegapili około 15% wzrostu od tego czasu. W ogólności nigdy nie szkodzi czytać prognoz lub zgłębiać informacje, myślę, że Uwe Lang to bardzo konserwatywny inwestor z dużym doświadczeniem. Każdy powinien wyrobić sobie własną opinię, ja wolę być trochę bardziej dynamiczny (ale nie nierozważny!) i jestem moim własnym doradcą. Mimo to uważam Twój wkład za dobrą rzecz, ponieważ jego poglądy są interesujące, a wszędzie można znaleźć ziarno prawdy. Czytajcie między wierszami, wtedy odniesiecie sukces!

Napisany przez Karat
Cześć Springer, tak, właśnie, mam na myśli to samo. Nie powiedziałem, że Uwe jest prorokiem, któremu trzeba ślepo podążać. Po prostu uważam, że dobrze jest, gdy do własnego kształtowania opinii wykorzystuje się ocenę innego doświadczonego specjalisty i zastanawia się, jak ocenić jego opinię. Szczególnie ważne jest dowiedzieć się, na jakich podstawach buduje on swoją strategię. W każdym razie można stwierdzić, że inwestor, który w ostatnich latach kierował się strategią Uwe, osiągnął bardzo dobrą wydajność. W żadnym wypadku nie chciałem i nie chcę tu robić reklamy biuletynu giełdowego. Sam przecież nie mam subskrypcji biuletynu giełdowego. To, co jednak wyciągam z strategii Uwe L., to to: - pieniądze zarabia się tylko dzięki długoterminowej i bez emocji strategii inwestycyjnej - nie zawsze trzeba być zaangażowanym w akcje w 100% - nie ma to tak naprawdę znaczenia, czy trzeba złapać ostatnie 10% zwyżki, ani to, czy trzeba zauważyć pierwsze 10% przy zmianie trendu z bessy na hossę. Na podstawie tych rozważań w tej chwili nie jestem zaangażowany w akcje, poza złotem i srebrem. Udanej giełdowej tygodniówki życzy Karat

Napisany przez Karat
Oto ponowna ocena Uwe Langa. Każdy może wyciągnąć z niej wnioski i wyrobić własne zdanie. Prognoza giełdowa obecnie 1. Ocena sytuacji na giełdzie Data: 27.04.07 Ważne wskaźniki: Indeks Aktualny Poprzedni tydzień DAX 7378,12 7342,54 Indeks FT 100 6418,70 6486,80 Indeks S&P 500 1494,07 1484,35 SMI 9419,90 9399,75 Indeks Dow Jones Utility 524,38 520,56 Indeks Composite Nasdaq 2557,21 2526,39 Indeks Singapore Straits Time 3398,60 3360,67 Euro w stosunku do dolara 1,3654 1,3591 Niemiecki wskaźnik rentowności 4,24% 4,22% Amerykańskie obligacje 10-letnie 4,70% 4,68% Stopa procentowa w euro na rok 4,29% 4,26% Stopa procentowa w dolarze na rok 5,28% 5,24% Cena ropy naftowej (Brent) w dolarach za baryłkę 67,99 65,81 Kompletny system / Metoda kombinowana 3:2 / 2:1 dla hossy 3:2 / 2:1 dla hossy Metoda 6-tygodniowych indeksów: 25:2 dla hossy 43:0 dla hossy Indeks sygnałów giełdowych (31.12.99=100) 222,25 221,02 Aktualnie: Giełdy na całym świecie nadal rosną. Ale prawdopodobnie stoimy teraz przed trudniejszymi czasami. Statystycznie od maja do października średnio występuje znacznie słabszy przebieg niż od listopada do kwietnia. W ciągu ostatnich 48 lat średnia roczna stopa zwrotu w trendzie światowym wynosiła +8,6% od listopada do kwietnia, natomiast od maja do października wynosiła -0,17%. Kłopotem dla giełd są Stany Zjednoczone. Choć w zeszłym tygodniu odnotowano wzrost zamówień, to zniwelowano spadki poprzednich miesięcy. Pomimo tego, że indeks Dow Jones bije rekordy, krąży groźba recesji. Rynek nieruchomości pozostaje słaby; liczba wniosków o kredyty hipoteczne spada od tygodni. W marcu wskazania wstępne w USA były o 1% niższe od oczekiwań, które i tak nie były zbyt wysokie, a związany z nimi wskaźnik koniunktury FED w Filadelfii sygnalizuje zatrzymanie wzrostu. Europa obecnie błyszczy prognozami wzrostu na ten i przyszły rok. Niemiecki indeks klimatu biznesu IFO znowu wzrósł i zbliża się do swojego szczytu z zeszłej jesieni. Jednak i w Europie występują objawy przegrzania gospodarki. W Hiszpanii jest to szczególnie widoczne na rynku nieruchomości. Ceny w Hiszpanii również już znacząco spadły. W najbliższym czasie szczególnie należy uważnie obserwować metodę 6-tygodniowych indeksów, która zawsze daje sygnał ostrzegawczy, gdy zbliża się niebezpieczeństwo. Dopóki tego jeszcze nie ma, możemy spać spokojnie. Karat

Napisany przez Springer
Cześć Karat, dziękuję za aktualizację. Wczoraj znów byłem w księgarni i jedna książka dosłownie rzuciła mi się w oczy: Der Crash kommt autorstwa Maxa Otte. Link: # Natychmiast ją zakupiłem. Absolutnie nie jestem przewrażliwionym inwestorem, ale to, co zostało opisane w tej książce (to co już przeczytałem) wydaje się być dość realistyczne, choć może nieco drastyczne lub nawet przesadzone?! Szczerze polecam tę literaturę. Przepraszam, to nie jest bezpośrednio związane z Uwe Lang, ale ma to jakieś znaczenie, ponieważ nowy kryzys gospodarczy prawdopodobnie ponownie nadejdzie, chociaż nie ma zgody co do jego skali.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata