Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Który bank udziela kredytu przejściowego dla osób samozatrudnionych?

Napisany przez ADMCI4
Od dwóch lat pracuję jako stolarz na własny rachunek, przejmując starą stolarnię po moim wuju. Do tej pory maszyny działały całkiem nieźle, ale można zauważyć, że stopniowo będą potrzebne pewne ulepszenia. Potrzebuję więc pilnie kapitału, który mógłbym spłacić po stosunkowo krótkim czasie. W przyszłym roku zostanie zwolniona umowa oszczędnościowa, którą i tak chciałem zainwestować w firmę. Musiałbym więc znaleźć bank, który udzieliłby mi kredytu mostowego na około rok. Jeśli to możliwe, chciałbym otrzymać taką kwotę około 20000 euro również w rozsądnej stopie procentowej. Wiem, że może być to trudne ze względu na tak krótki okres kredytowania, ale być może ktoś tutaj może mi pomóc.

Napisany przez Kobiasch
Osoby prowadzące działalność gospodarczą mają niestety dużą trudność w uzyskaniu kredytu, zobacz tutaj w Standard Chartered Bank oferuje kredyt odnawialny także dla osób prowadzących działalność gospodarczą...niestety nie jest to korzystne.

kredyt dla osób prowadzących działalność gospodarczą - porównaj i oblicz kredyt dla osób pracujących na własny rachunek || Osoby samozatrudnione.

Napisany przez Franko
Cześć,

to naprawdę dość trudne, ale jeśli przedstawi się wystarczającą ilość dokumentów, to jest to możliwe. Po prostu spróbuj - w internecie można to zrobić też dość tanio.

Napisany przez Dyrri
Mam tutaj dokładnie to, czego szukasz: kredyt Barclaycard dla przedsiębiorców, wolnych zawodów i osób prywatnych.
Sam również szukałem i oto moje wyniki wyszukiwania. Okres kredytowania wynosi od 12 do 84 miesięcy, a odsetki oraz kwota, którą potrzebujesz, są odpowiednio dostosowane.
A może szukasz czegoś innego?

Napisany przez Goegelein
Szkoda, że ta informacja jest dla stolarzy za późno, ale może jeszcze jest na tyle wcześnie dla innych rzemieślników i innych przedsiębiorców!
KfW Bank wspiera małe i średnie przedsiębiorstwa, aby zrównoważyć niekorzystne warunki konkurencyjne wobec dużych firm poprzez udzielanie korzystnych kredytów. Przy inwestycjach udzielana jest nawet zwolnienie z 50% ryzyka. Oprocentowanie zależy od klasyfikacji ratingowej. kredyt dla przedsiębiorców KfW jest dostępny już od 1,00%. Porównanie kredytów może tylko o tym marzyć!!!
Państwowe kredyty można ubiegać się za pośrednictwem banku krajowego. Pomoc dostępna jest na następujących stronach: https://www.kredite-für-selbstaendige.de lub https://www.finanzierungs-foerderberater.de
Powodzenia

Napisany przez Tikonteroga
Czy możliwe jest KFW 073?

Napisany przez Goegelein
Aby odpowiedzieć konkretnie na pytanie, trzeba wiedzieć więcej o wysokości kredytu i celu jego wykorzystania. Dla osób rozpoczynających działalność istnieją różne oferty kredytowe Banku KfW. Klasycznym rozwiązaniem jest KfW StartGeld z gwarancją do 80% na środki obrotowe do 30 000 € i ogólnie do 100 000 € na inwestycje.
Ponadto program ten jest dalej subsydiowany przez instytuty wsparcia poszczególnych landów związkowych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata