Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Analiza techniczna za pomocą formacji świecowych WHEN Steve Nison)

Napisany przez David
@all Użytkownicy Czy w tym forum są jeszcze inni użytkownicy pracujący z japońskimi świeczkami ??? Jeśli tak, to kto zna wspomnianą w tytule książkę? Kupiłem tę książkę około roku temu i do tej pory nie żałuję ani grosza. Czekam na kolejne wpisy...

Napisany przez Springer
Cześć David

Choć nie znam tej książki, a pałeczki są mi również obce, często pracuję z wykresami słupkowymi Min-Max. Byłbym jednak bardzo wdzięczny, gdybyś mógł/podzielił się z nami w tym forum swoją wiedzą na ten temat. Chętnie dowiem się więcej. Nie musi to być powieść, raczej takie „esencja” z całości, byłoby fajnie ?

Pozdrowienia

Napisany przez David
@Springer Oto link do podstawowych zasad korzystania z formacji świecowych... jednak polecam każdemu, kto chce rozpocząć pracę z tą techniką, aby zakupił odpowiednią książkę. Istnieje około 40 różnych sygnałów lub kombinacji. Proszę podziel się swoją opinią :wink: Podstawowe informacje: https://www.charttec.de/html/candlesticks-1-kerze.php Komentarze dotyczące książki: https://www.amazon.de/Technische-Candlesticks-wichtigen-Formationen-Praxiseinsatz /dp/customer-reviews/3932114558/ref=pd_sxp_rating/028-0175053-6352563

Napisany przez Springer
Cześć Dawid, Bardzo dziękuję. Jestem zainteresowany czytaniem. Bardzo podoba mi się pewna formacja: Kanazuchi lub tonkachi, młotek :mrgreen: Książka byłaby warta inwestycji, zobaczymy.

Napisany przez David
Sali Springer Zawsze oglądam kursy za pomocą narzędzia analizy wykresów ZKB. Dla mnie idealne narzędzie. "https://zkb.is-teledata.ch/html/frontpage/index.html?" Tylko na wszelki wypadek... :roll:

Napisany przez Springer
To zbieg okoliczności, jestem także w zkb (patrz na przykład w moim Tread Sunwin). Prezentacja może być dostosowana do każdych potrzeb, więc spróbuję teraz związki świecowe.

Napisany przez David
Tak więc, jak Ci się podobało używanie Candlesticks :?: Wszystko w porządku :?: Codziennie korzystam z różnych narzędzi, ale głównie z następujących: Trading = Yellowtrade (Post) Analiza wykresu = ZKB, InteractiveCharts 4.0 Wiadomości = Finanznachrichten.de; CASH; Swissquote Forum = Börsenportal

Napisany przez Springer
Inny punkt widzenia mi się podoba, ale potrzebuję jeszcze trochę czasu. Byłoby zarozumiale powiedzieć, że już wszystko ogarnąłem. To, co zauważyłem, to że kiedy ma się trochę doświadczenia z tą techniką czytania wykresów, można bardzo szybko wychwycić trendy. A propos, zaczynasz mnie już lekko przerażać :wink:, zobacz u mnie: - Trading: Yellowtrade (szkoda, że Frankfurtu nie ma :cry: - Wykresy: FBK & Cash - Wiadomości: www.nasdaq.com, www.reuters.com, www.finanzinfo.ch, www.finance.yahoo.com oraz także Cash - Oraz oczywiście portal giełdowy

Napisany przez David
To zrozumiałe, że po kilku dniach nie jesteś w stanie opanować wszystkiego. W przeciwnym razie musiałbym być już po roku zawodowcem. Oczywiście nie można zagłębiać się w każdą pojedynczą świecę, nie każdy scenariusz jest równie ważny. Sprawa staje się jednak bardzo interesująca, gdy kilka świec mówi to samo (potwierdzenie). Ale jak mówisz, trend szybko uchwycisz. Co myślisz, czy kupisz sobie książkę? ? Życzę ci dużo zabawy!

Napisany przez Springer
Myślę, że tak. Ale nie od razu, ponieważ obecnie mam zbyt wiele spraw do załatwienia jednocześnie (zawodowo, ale kto ich nie ma). Zajrzę, gdy będę w mieście w ciągu najbliższych dni, do książki Stevea Nisona (oby była dostępna). Kupiłem jedną z tradycyjną techniką wykresów rok temu, ale nie jest to to. Pozdrowienia i dzięki za wsparcie

Napisany przez David
Muszę przyznać, że nie sądziłem, że jesteś jedyną osobą, która wyraża swoje zdanie na ten temat.Czy naprawdę nie ma innych uczestników forum, którzy używają świeczek japońskich? ?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata