Re: Wpisy SCHUFA spłacone, ale nadal aktywne - Potrzebny kredyt, która bank?
Napisany przez user1301 -
- sob kwie 07, 2012 11:57 am
Cześć wszystkim, mam następujący problem, moje SCHUFA jest w zasadzie czysta. W przeszłości pojawiły się 2 małe wpisy od Vodafone oraz zakup na obciążenie który nie został uregulowany. Kwoty: Vodafone: 1400€ Zakup na obciążenie: 190€ Oba wpisy zostały niestety zgłoszone do SCHUFA z powodu mojego głupstwa, oba zostały oczywiście spłacone, ale po spłacie niestety pozostają w SCHUFA przez 3 lata, nawet przy tych małych kwotach. Nie mam żadnych kredytów ani innych zobowiązań. Teraz, z powodu koniecznej renowacji, byłem w moim banku spółdzielczym Raiffeisenbank, gdzie nie mam kredytu odnawialnego ani karty kredytowej (w żadnym miejscu) i chciałem złożyć wniosek o 20.000€. Moje roczne dochody wynoszą 65.000€. Odpowiedź: nie ma szans ze względu na negatywne wpisy, jestem dość zszokowany, do jakiego banku powinienem się zwrócić, czy są jakieś szanse? Mój doradca bankowy powiedział mi pod cztery oczy: Idź do Sparkasse, oni nie współpracują z SCHUFA, z takimi dochodami nie powinno być żadnych problemów. Czy to prawda? Czy są jakieś doświadczenia w tej sprawie? Dziękuję bardzo i Wesołych Świąt Wielkanocnych