Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt na remont i modernizację pomimo złego wpisu w Schufa?

Napisany przez Quyxat
Cześć,

Wszystkie moje grzeszki młodości zostały uregulowane z dawnymi wierzycielami, ale moja historia kredytowa nadal potrzebuje 3 lat, aby wyglądać na przyzwoicie czystą.

Chciałbym się teraz dowiedzieć, czy mimo to mogę otrzymać kredyt od banku, którego użyję na remont i modernizację własnej nieruchomości?

Ponieważ nieruchomość jest wolna od zadłużeń i należy do mnie, chciałbym wiedzieć, czy to wpłynie na korzyść moją decyzję banku (zabezpieczenie)? Podejrzewam, że tak, ale tutaj w Niemczech raczej nie

Chciałbym także wiedzieć, jaka maksymalna kwota takiego kredytu byłaby w przybliżeniu? Wartość rynkowa nieruchomości wynosi 110 000 euro, a chciałbym przeznaczyć 50 000 euro na prace modernizacyjne.

Regularne dochody są obecne i nie ma już żadnych innych zaległości długowych.

Czy moglibyście rozwiać nasze wątpliwości?

Dziękuję!
Quyxat

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Quyxat,

nie ma znaczenia zabezpieczenie, ponieważ twoja zdolność kredytowa jest negatywna ze względu na wpis w Schufa, dlatego prawie żaden bank w Niemczech nie udzieli ci kredytu.

Istnieje jednak rozwiązanie, jeśli jesteś gotowy zaakceptować ogromną dopłatę do ryzyka. Jak wysoka będzie ta dodatkowa kwota, zależy od wpisów w Schufa, a także czy są one już oznaczone jako uregulowane.

Dzięki tej hipotece bankowej możesz przejść przez następne 5 lat, czyli po upływie tego czasu twoja historia kredytowa w Schufa będzie czysta i będziesz mógł spłacić to zadłużenie po korzystniejszej stopie procentowej!

Jeśli chcesz, możesz się ze mną skontaktować mailowo lub prywatnie, abyśmy mogli przeprowadzić analizę i obliczyć stopę procentową.

Napisany przez Theo-Retisch
Cześć noelmaxim,
Czy mógłbyś(łabyś) opowiedzieć trochę więcej o tej banku i jak działa dodatek ryzyka?

Dziękuję

Napisany przez NaTwoim13
Przy udzielaniu kredytu klientom bankowym, którzy mają negatywne wpisy/burdele w Schufa, bank nalicza dodatkowe ryzyko. Bank widzi w tych klientach swój obszar działalności, specjalizuje się w tym, może dokonać odpowiedniej klasyfikacji ryzyka i zagłębia się w szczegóły. Dokładnie przygląda się klientowi, analizuje na podstawie bogatego doświadczenia sytuację klienta, aby mimo negatywnych podstawowych warunków udzielić pożyczki. Odpowiednio wysokie są dodatki za ryzyko, które klient musi zapłacić, innymi słowy, odpowiednio wysokie są warunki! W zależności od historii kredytowej i historii w Schufa, oprocentowanie może być różne, dlatego musimy wcześniej sprawdzić dane klienta, aby móc złożyć ofertę. Dlatego jest dla mnie bardzo ważne indywidualne informowanie tych klientów, nie jest sensowne publikowanie tego tutaj na forum, ponieważ bank ten nie jest cudotwórcą, jest jedynie bankiem, który jest gotowy towarzyszyć klientowi przez pewien czas, o ile wszystkie inne parametry pasują i wpisy są zgodne i możliwe do wyjaśnienia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata