Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy bank zagraniczny ma dostęp do niemieckiej Schufy przy udzielaniu kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć.
Ponieważ moje finanse są obecnie bardzo napięte, a prawdopodobnie nie dostałbym kolejnego kredytu w banku tutaj w Niemczech, zastanawiam się nad złożeniem wniosku w zagranicznym banku. Warunki kredytu są zazwyczaj znacznie lepsze. Jednak może być trudno, jeśli ten bank zapyta niemiecką instytucję Schufa i dowie się, ile długów mam. Dlatego interesuje mnie, czy zagraniczny bank ma w ogóle dostęp do Schufa. Kto może pomóc?

Re: Czy bank zagraniczny ma dostęp do niemieckiej Schufy przy udzielaniu kredytu?

Napisany przez 2Escorpio
Hey,

Zagraniczne banki obecnie nadal nie mają dostępu do Schufy... jeśli jednak bank ten ma siedzibę w Niemczech i udziela kredytów, to oczywiście ma dostęp do Schufy, ponieważ działa nie tylko za granicą, ale również w Niemczech.

Ponadto nie wierzę, że naprawdę można dostać wysoki (powyżej 3000 euro) kredyt za granicą, jeśli nie ma się tam dochodu. Banki mają bardzo trudności z odnalezieniem ludzi w innych krajach / w Niemczech spoza granic... więc jest niewiele powodów dla banku, aby to robił.

Nawiasem mówiąc: Czasami banki zagraniczne nadal chcą posiadać dane z Schufy, a mianowicie w postaci, że klient dostarcza własne sprawozdanie.

Nawiasem mówiąc: Przy wnioskowaniu o kredyt zazwyczaj musisz podać swoje długi / zobowiązania... jeśli podasz fałszywe informacje, byłoby to oszustwo, za które grozi kara pozbawienia wolności.

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata