Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Jak długo musi już mieć pracę wnioskodawca kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Od pół roku skończyłem studia i chciałbym teraz urządzić moje mieszkanie. Studiowałem projektowanie mediów i od trzech miesięcy mam również pracę, która na początku jest na rok, ale prawdopodobnie zostanę zatrudniony na stałe. Czy mogę teraz złożyć wniosek o kredyt w wysokości 10 000 euro w banku, czy wymagane jest, abym pracował już od dłuższego czasu i żeby praca nie była czasowo ograniczona? Moja pensja w wysokości 2600 euro netto na pewno byłaby wystarczająca, aby regularnie spłacać raty.

Napisany przez MThiemann
Cześć PlingPlong,

Twoja wypowiedź zawiera dwie ważne informacje dla banków udzielających kredytów.

Po pierwsze: Prawdopodobnie nadal przebywasz w trzymiesięcznym okresie próbnym (zazwyczaj ustalonym na sześć miesięcy), w którym bank raczej nie udzieli ci kredytu, ponieważ twoja umowa o pracę może zostać w każdej chwili zakończona (jednak jeśli ustalono krótszy okres próbny lub ten został już przerwany, jako dowód będzie potrzebny twój kontrakt pracy lub potwierdzenie od twojego pracodawcy).

I

Po drugie: Twoje dochody udowodnione umową wygasają po roku, chyba że zostanie zawarta kolejna pisemna umowa z pracodawcą. Większość banków udziela kredytów w przypadku umów czasowych tylko wtedy, gdy pełna spłata kredytu jest zapewniona w okresie umowy. Oznacza to, że kredyt ten zazwyczaj jest obarczony dość wysokimi ratami kapitałowymi.

Podsumowując: Aktualnie może być trudno znaleźć bank udzielający kredytów. Ale ponieważ to nic nie kosztuje, możesz spróbować przez kalkulator kredytów ratalnych na mojej stronie internetowej. Jeśli to nie zadziała, zawsze możesz złożyć również bezpłatne zapytanie w Bonkredit.

Pozdrowienia

M. Thiemann

Napisany przez Naseweis
Cześć PlingPlong,

spróbuj po prostu zwrócić się do swojego banku domowego.
Być może Twoi rodzice mogliby także podpisać kredyt jako poręczyciele.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Franko
Bez poręczyciela cała ta sprawa raczej nie będzie działać. Powody zostały już bardzo pięknie wymienione powyżej.

Napisany przez Ralfes
10000 euro na wyposażenie mieszkania? Przecież możesz urządzić mieszkanie taniej, czyż nie? Nie zawsze musi być najnowsze z najnowszych i jeszcze to najbardziej luksusowe... Możesz także sprawdzić, ile wyniosłyby raty przy zakupie mebli na raty. Pozdrowienia

Napisany przez Zahny53

Cześć PlingPlong,

spróbuj po prostu w swoim banku.
Ewentualnie Twoi rodzice mogliby być żyrantami dla kredytu.

Pozdrowienia, N.

Zrobiłem dokładnie to samo. Moi rodzice wystąpili jako żyranci i musieli dostarczyć bankowi m.in. zaświadczenia o zarobkach oraz różne dokumenty, ale to nie stanowiło problemu i kredyt został szybko udzielony.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata