- czw lis 02, 2006 8:31 am
Na stronie Borsalino-Cash można teraz odtworzyć 30-minutowe wideointerwju z Marcelem Faberem. Nie jest to całkowicie nieinteresujące, ale jasno wynika, że Marcel Faber nie jest specjalistą ani w zakresie poszczególnych akcji na SWX, ani na rynku amerykańskim. Jego ogólne poglądy interesują mnie tylko pobieżnie, ponieważ wcześniej zajmowałem się wieloma danymi dotyczącymi poszczególnych akcji, co nie jest obszarem działania Marca Fabera. Kiedyś był on gorącym zwolennikiem inwestycji w złoto (fizyczne) i nieruchomości, teraz wydaje się być nieco zaniepokojony do powściągliwy. Nie obejrzałem całego wideointerwju. Czy widzi to obecnie podobnie jak ja? brak kryzysu, nadmierny spadek z nieprzewidywalną siłą (sterowany przez fundusze hedgingowe), czy to w listopadzie, na początku stycznia, czy w kierunku marca, nie chce się zdecydować. Jeśli wszystko czeka na korektę, to jej nie będzie, to wiemy z doświadczenia. Więc ruszamy trochę z mniejszą siłą w nadmiar i obszar przekupienia, ważne jest, aby zachować odpowiednią ilość gotówki i nie natychmiast ponownie zasilać, ale stopniowo wykorzystywać niskie poziomy. A może wszystko po prostu będzie płaskie i nudne, a nikt nie będzie wiedział, dokąd zmierza?
Czasami warto obejrzeć też 10-minutowe widea na temat sytuacji na rynku. Jednakże, robimy to o wiele lepiej i profesjonalniej tutaj!