Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy bez podpisu nic się nie stanie?

Napisany przez Butterbrot
Wysłałem online wniosek kredytowy do Bavaria Finanzen, ale nie mam zamiaru podpisywać czegokolwiek. Łajzę się za swoją głupotę. Czy mogą się wydarzyć jakieś konsekwencje, jeśli nie zareaguję, nie podpiszę nic i nie prześlę żadnych dokumentów? Czy mam się spodziewać wezwań do zapłaty jakichkolwiek opłat? Czy mogę je zignorować, gdyż są nielegalne? Trochę się martwię.

Napisany przez 2Escorpio
Umowa jest oczywiście zawierana także online! W przeciwnym razie nikt nie mógłby zamówić niczego na Amazonie i innych stronach internetowych.

Online ma jednak m.in. tę zaletę, że można odstąpić od umowy w ciągu 14 dni, i właśnie to powinieneś zrobić, jeśli nie chcesz już mieć tego produktu.

przy okazji: Ta wypowiedź odnosi się do już zawartej umowy... nie jestem pewien, czy poprzestałeś na złożeniu zamówienia.

Były to zapytania, według informacji na stronach niezobowiązujące.
Byłem głupi i teraz boję się.
Ale bez podpisu nic nie może się stać, prawda?

Napisany przez s.marbach
Cześć Butterbrot, Sopóki zrobiłeś tylko zapytanie, nie może Ci się nic złego stać. Zazwyczaj umowa zawierana jest w trzech krokach: zapytanie - oferta - akceptacja Jeśli jednak przez przypadek zaakceptowałeś, to masz 14 dni na odstąpienie od umowy. Tak więc, na podstawie tego, co tu opisałeś, możesz być spokojny. Pozdrowienia s.marbach

Napisany przez Walker
Jeśli jest napisane, że jest to niezobowiązujące, to można założyć, że jest to naprawdę niezobowiązujące. Jeśli jednak chcesz się zabezpieczyć, skorzystaj po prostu z 14-dniowego prawa do odstąpienia od umowy. Wtedy będziesz miał pewność.

Napisany przez Franko
Zapytania dotyczące kredytów są zawsze początkowo niezobowiązujące. Być może teraz prześlą Ci umowę kredytową, ale musiałbyś ją podpisać i odesłać, zanim cokolwiek się wydarzy.

Wypełniłem zapytania, po czym dość szybko otrzymałem wiadomości typu oczekujemy pozytywnego rozpatrzenia płatności, Twój wniosek został zatwierdzony i zostałem poproszony o wypełnienie umowy pośrednictwa oraz jak najszybsze przesłanie dokumentu potwierdzającego moje wynagrodzenie, czego oczywiście nie zamierzam zrobić. Już wysłałem e-mail, że nie mam już zainteresowania.
Czy powinienem wysłać jeszcze jakieś pisemne oświadczenie?

Napisany przez Gell
Znowu jeden w stylu Luzern/Lugano. Pracują według tego samego wzoru. Jednak sankcja (po podpisaniu) wynosi tutaj maksymalnie 60 euro:Cholera, popełniłem błąd bavaria finanz service&qu. itp......NIC NIC podpisane odręcznie? W takim przypadku zignorować. W przypadku problemów należy skontaktować się z biurem ochrony konsumenta.Gell

Nie podpisałem niczego i oczywiście tego nie zrobię. Na takie rzeczy już nie naciągnę.
Bez fizycznego podpisu nie mam więc nic do obawienia?
W przypadku obu dostawców?

Napisany przez Gell

Bez ręcznego podpisu nie mam więc nic do obaw?

Dokładnie!

Aby to lepiej zilustrować:
Mój sąsiad chce mi zrobić coś niedobrego.
Zamawia kredyt w moim imieniu (i adresie) w Bavaria Finanz.
Czy automatycznie dochodzi do ważnego kredytu?
A może to samo robi mój 10-letni syn z mojego komputera.
Czy automatycznie dochodzi do ważnego kredytu?

W obu przypadkach nie, dlatego podpis jest konieczny do zawarcia kredytu.

Cytat z Butterbrot

W obu dostawcach nie?

Kto jest tutaj obu? Bavaria Finanz i Luzern Finanz?
Jeśli tak, to obowiązuje dokładnie to samo zasada.

No dobrze

Tak, dokładnie, w Bawarii i Lucernie.
OK, mam nadzieję, że oprócz irytujących listów nie dostanę niczego więcej, takiego jak wezwania do zapłaty lub listy od firm windykacyjnych.
Z tego, co tu przeczytałem, ci, którzy nie podpisali, również nie otrzymali niczego podobnego.

Napisany przez 2Escorpio

Dokładnie!

Aby to lepiej zilustrować:
Mój sąsiad chce mi zrobić coś złego.
Zamawia kredyt w Bavaria Finanz na moje imię (i adres).
Czy automatycznie zostanie zawarty prawomocny kredyt?
A jeśli to samo zrobi mój 10-letni syn z mojego komputera.
Czy automatycznie zostanie zawarty prawomocny kredyt?

W obu przypadkach nie, dlatego niezbędne jest podpisanie umowy w celu zawarcia kredytu.

Kto jest tu wymieniony jako obie strony? Bavaria Finanz i Luzern Finanz?
Jeśli tak, to jest dokładnie ten sam mechanizm.

Gell

Mówisz o kredycie, ale nie zapominaj o opłacie pośrednictwa, to zupełnie inny temat

Czy to oznacza, że ci pośrednicy będą żądać ode mnie jeszcze pieniędzy? Ale to nie ma żadnej podstawy i nie będę musiał tego płacić, prawda?

Napisany przez roland
Zgodnie z prawem, w przypadku takich zakupów internetowych masz prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni. Ale nie martw się. Zapytanie nie jest umową. Najlepiej zadzwoń i porozmawiaj z nimi o swoim problemie. To cię uspokoi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata