Re: Jestem lekko zdezorientowany! W jaki sposób możliwe jest sfinansowanie?
Napisany przez karloooo -
- wt kwie 24, 2012 5:38 am
Uwielbione Forum!
Po pierwsze: Dziękujemy, że istnieje to forum!
Jestem trochę zrozpaczony!
Moja partnerka i ja chcielibyśmy przeprowadzić finansowanie nieruchomości.
Wartość domu wynosi 90000 euro. Chcielibyśmy zainwestować dodatkowo około 20000 euro w remont i zrobić wiele rzeczy samodzielnie!
Posiadamy kapitał własny z umów oszczędnościowych na budowę w wysokości 8000 euro, nie ma żadnego maklera, który oczekiwałby zapłaty!
Zwróciliśmy się do naszego banku domowego, który współpracuje z kasą oszczędnościową Budowlaną! doradca powiedział nam od razu, że mogą pojawić się problemy, jeśli mamy aktywne inne kredyty!
Chodzi o trzy mniejsze kredyty o łącznej kwocie około 4000 euro.
W jaki sposób ogólnie pojawiają się problemy w bankach, jeśli równocześnie posiadamy więcej niż 2 mniejsze kredyty?
Wybraliśmy teraz niedrogą nieruchomość, aby nie odczuwać niepokoju związanego z dużymi długami, a tu taka niespodzianka?
Nasz dochód netto wynosi razem 2900 euro.
Co możemy zrobić? I przede wszystkim gdzie?
Nieruchomość i jej lokalizacja są absolutnie wspaniałe! Nie rozumiem już tego świata
Pozdrowienia,
Karloooo
Po pierwsze: Dziękujemy, że istnieje to forum!
Jestem trochę zrozpaczony!
Moja partnerka i ja chcielibyśmy przeprowadzić finansowanie nieruchomości.
Wartość domu wynosi 90000 euro. Chcielibyśmy zainwestować dodatkowo około 20000 euro w remont i zrobić wiele rzeczy samodzielnie!
Posiadamy kapitał własny z umów oszczędnościowych na budowę w wysokości 8000 euro, nie ma żadnego maklera, który oczekiwałby zapłaty!
Zwróciliśmy się do naszego banku domowego, który współpracuje z kasą oszczędnościową Budowlaną! doradca powiedział nam od razu, że mogą pojawić się problemy, jeśli mamy aktywne inne kredyty!
Chodzi o trzy mniejsze kredyty o łącznej kwocie około 4000 euro.
W jaki sposób ogólnie pojawiają się problemy w bankach, jeśli równocześnie posiadamy więcej niż 2 mniejsze kredyty?
Wybraliśmy teraz niedrogą nieruchomość, aby nie odczuwać niepokoju związanego z dużymi długami, a tu taka niespodzianka?
Nasz dochód netto wynosi razem 2900 euro.
Co możemy zrobić? I przede wszystkim gdzie?
Nieruchomość i jej lokalizacja są absolutnie wspaniałe! Nie rozumiem już tego świata
Pozdrowienia,
Karloooo