Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: przymusowa licytacja - przyznanie?

Napisany przez Arkos
Cześć, właśnie przeczytałem na stronie nieruchomości następujący tekst: Podana cena to wartość rynkowa w licytacji komorniczej, możliwe dodanie od 50% wartości rynkowej. Co to dokładnie oznacza? Czy jeśli działka jest oferowana za 100 euro, to mogę ją kupić już od 50 euro, jeśli nikt nie zaoferuje więcej? Czy muszę zapłacić 150% ceny?

Napisany przez Dasdi1970

Witam,
właśnie przeczytałem na stronie z nieruchomościami następujący tekst:

Podana cena to wartość rynkowa w przypadku licytacji komorniczej, licytacja możliwa od 50% wartości rynkowej.

Co to dokładnie oznacza?
Czy oznacza to, że jeśli działka jest oferowana za 100 euro, to mogę ją kupić już od 50 euro, jeśli nikt inny nie zaoferuje więcej?

Czy może muszę zapłacić 150% ceny?

Oznacza to, że przetarg może zostać otwarty od 50% wartości rynkowej, jeśli wierzyciele się zgodzą.

Jednakże zasada ta zwykle stosowana jest dopiero przy drugim terminie, w przypadku pierwszej licytacji obowiązuje zazwyczaj reguła 70%.

Napisany przez roland
Tak okrutne, jak to brzmi. Ale te aukcje zawsze są dobrą okazją, żeby zdobyć coś tanio. Moralnie nie mam zbyt wiele do powiedzenia na ten temat, ponieważ wszystko zawsze wiąże się z czyjaś osobistą historią cierpienia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata