Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy Fundusze inwestycyjne są notowane na giełdzie czy też handlowane w banku?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ pod koniec kwietnia otrzymam wypłatę z umowy oszczędnościowej, będę miał około 5000 euro do dyspozycji, z czego chciałbym ponownie zainwestować część pieniędzy. Przyjaciel doradził mi inwestowanie w Fundusze inwestycyjne, bo według niego będzie to bardzo opłacalna inwestycja na najbliższe lata. Niestety nie zdążyłem go zapytać, gdzie w ogóle można kupić takie Fundusze inwestycyjne. Czy mogę po prostu pójść do mojego banku i zapytać o to, czy muszę skontaktować się z kimś, kto w moim imieniu będzie aktywny na giełdzie i nabywał takie inwestycje dla mnie? To bardzo miłe forum, w którym mam nadzieję znaleźć odpowiedź.

Re: Czy Fundusze inwestycyjne są notowane na giełdzie czy też handlowane w banku?

Napisany przez BerndR
Istnieje kilka różnych możliwości zakupu funduszy inwestycyjnych: - Zakup w banku - Zakup poprzez pośrednika - Niektóre fundusze są również notowane na giełdzie W Internecie istnieją niezależni pośrednicy; tam zazwyczaj zakup jest najtańszy, gdy nie ma opłat transakcyjnych; przynajmniej jeśli chodzi o aktywnie zarządzane fundusze. Ponadto istnieje ogromna ilość funduszy, co sprawia, że wejście w nie jest trudne dla laika. Zostałem doradzony przez przyjaciela, aby zainwestować w Fundusze inwestycyjne, ponieważ jest to bardzo opłacalna inwestycja na kolejne lata. Przyszłość jest w cenie.

Napisany przez EuroPaule
Cześć, r
r
ten przyjaciel niestety zasłużył ci psotę tą rekomendacją. r
Rekomendacja powinna brzmieć: r
r
1. Zainwestuj w akcje, obligacje, nieruchomości lub ... . r
r
2. Jeśli masz do dyspozycji tylko 5 000 €, to jest za mało, aby sensownie inwestować bezpośrednio w te rodzaje inwestycji. Dlatego fundusze są świetnym instrumentem! r
Jeśli wiesz, gdzie chcesz inwestować (i dopiero wtedy!!), znajdź odpowiedni fundusz. r
r
Ogólnie rzecz biorąc, fundusze są zazwyczaj handlowane między inwestorem a towarzystwem funduszy. Banki lub platformy funduszowe oferują techniczną obsługę tego handlu. r
Więc fundusze można kupić przez zwykłe konto bankowe. Z reguły jednak specjalne konta funduszowe są tańszym rozwiązaniem. Po prostu sprawdź na Fondsdiscount. r
r
Twoim problemem jest jednak znalezienie odpowiednich funduszy dla siebie. Bankowi nie można ufać, oni sprzedadzą ci tylko to, co akurat leży na stole. r
r
Moja propozycja: r
r
1. Trzymaj pieniądze na koncie oszczędnościowym. r
2. Najpierw czas, potem pieniądze. Dokładnie zapoznaj się z tematem inwestycji kapitałowych. r
3. Gdy pojmiesz podstawy, skorzystaj z tej wiedzy, aby znaleźć odpowiedniego doradcę. Pośrednik lub doradca opłacany za usługę, ważne, aby znał ryzyka rekomendacji i potrafił je wytłumaczyć. r
Zwrot z inwestycji pochodzi z opanowania ryzyka. r
r
Ten doradca odpowie również na twoje pytania dotyczące realizacji. Mogą to być jednak złe odpowiedzi, nie daj sobie nimi zbić z tropu. r
r
Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata