Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: przenieść kredyt i mieszkaniowa koncepcja oszczędzania

Napisany przez madman75
Cześć,
Potrzebuję porady. W 2006 roku zakupiliśmy Dom bliźniak, finansując go kredytem w wysokości 100 000. Wtedy nie było jeszcze programu mieszkaniowego w ramach riester. Teraz dziesięcioletni okres wiązania oprocentowania dobiega końca i mam pytanie, czy od 2016 roku będziemy mogli skorzystać z programu mieszkaniowego w ramach riester, aby sfinansować kolejny etap kredytu. Moje drugie pytanie brzmi. Oprocentowanie i spłata wynoszą 4,65+1,5%. Obecnie stopy procentowe są bardzo korzystne. Czy istnieje możliwość zrezygnowania z bieżącego kredytu, aby wybrać korzystniejszy?

Napisany przez obelix
Cześć,

refinansowanie z WohnRiester jest możliwe dopiero od roku budowy/kupna 2008.

W innym przypadku jedyną możliwością jest spłata dawnego kredytu na budowę lub zakup (należytko użytkowanego obiektu) po rozpoczęciu emerytury z istniejącymi środkami na emeryturę.

Zadaj drugie pytanie swojemu bankowi kredytującemu. Hasło: Odszkodowanie przedterminowej spłaty, a następnie porównaj oferty.

Napisany przez BerndR
Czy istnieje możliwość zrezygnowania z bieżącego finansowania, aby wybrać tańsze rozwiązanie?

W przypadku 10-letniego związania oprocentowaniem nie: umowy muszą być przestrzegane.

Napisany przez Instanz
Cześć,

istnieje możliwość zagwarantowania sobie niskich oprocentowań, najlepiej zapytać o finansowanie przedłużenia, nie jestem pewien, czy można to zrobić 4 lata wcześniej.

Napisany przez NaTwoim13
Przedterminowe finansowanie połączeń, zwane pożyczką z góry, można zaciągnąć na maksymalnie 60 miesięcy z wyprzedzeniem, oprocentowanie wynosi około 3,8% na 40 miesięcy z góry na okres 10 lat!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata