Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwe jest pełne sfinansowanie?

Napisany przez Essener
Cześć wszystkim,
Moja żona i ja chcemy kupić Dom. Mam 35 lat, ona 34 lata, 2 dzieci.
Dochód netto:
Ja: 2400,--
Żona: 356,--
Zasiłek rodzinny: 368,--
Brak innych obciążeń.
Brak długów.
Wartość sprzedaży domu 160000,--
Kwota kredytu 160000,--
Prowizję dla pośrednika, notariusza, itp. zapłacimy sami (Mogę udokumentować tę kwotę ok. 15000,--).
Koszty remontu ok. 10000,--. Łazienka, instalacja elektryczna, podłogi, itp. (nie mogę udokumentować, ponieważ otrzymuję materiały za darmo i resztę wykonuję we własnym zakresie)

Jakie są szanse na otrzymanie kredytu?

Sparkasse byłaby gotowa udzielić nam kredytu. Nie jestem jednak pewien, czy nie chcą nas tylko przyciągnąć, ponieważ obiekt, który chcemy kupić, jest ich ofertą oraz dlatego, że według ich obliczeń mamy nadmiar 340,-- euro.

Pozdrowienia, Essener.

Napisany przez jeanlouis
To, że oni to zrobiliby, jest już chociaż pozytywne. Przy 100% finansowaniu trudno jest grać w łowcę okazji.
Po prostu weź ze sobą dokumenty dotyczące nieruchomości (ekspozycje maklerskie), wasze odcinki zarobkowe i udaj się do konkurencji, np. Spardabank, Genobanka (nie ufaj przedstawicielowi Schwäbisch-Hall !! tylko pracownicy banku, nie podpisuj niczego dla Schufy!), poproś o ofertę bez umowy oszczędnościowej budowlanej, bez ubezpieczenia na życie i porównaj.
Wydaje mi się, że ocena zdolności kredytowej banku jest prawdopodobna. Ale policzcie, ile WY faktycznie potrzebujecie do godnego życia. Do tego dochodzi jeszcze podatek od nieruchomości, wywóz śmieci, ogrzewanie, prąd, woda, kanalizacja ...
Na konia do jazdy konnej to już nie wystarczy!

Napisany przez jeanlouis
Dodatkowo: W przypadku podziału dochodów będziecie potrzebować oczywiście ubezpieczenia na życie na kwotę całego kredytu na głównego żywiciela rodziny, co można uzyskać taniej u bezpośredniego ubezpieczyciela niż w Provinzial lub R+V.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata