- śr maja 02, 2012 5:13 pm
Cześć wszystkim,
Moja żona i ja chcemy kupić Dom. Mam 35 lat, ona 34 lata, 2 dzieci.
Dochód netto:
Ja: 2400,--
Żona: 356,--
Zasiłek rodzinny: 368,--
Brak innych obciążeń.
Brak długów.
Wartość sprzedaży domu 160000,--
Kwota kredytu 160000,--
Prowizję dla pośrednika, notariusza, itp. zapłacimy sami (Mogę udokumentować tę kwotę ok. 15000,--).
Koszty remontu ok. 10000,--. Łazienka, instalacja elektryczna, podłogi, itp. (nie mogę udokumentować, ponieważ otrzymuję materiały za darmo i resztę wykonuję we własnym zakresie)
Jakie są szanse na otrzymanie kredytu?
Sparkasse byłaby gotowa udzielić nam kredytu. Nie jestem jednak pewien, czy nie chcą nas tylko przyciągnąć, ponieważ obiekt, który chcemy kupić, jest ich ofertą oraz dlatego, że według ich obliczeń mamy nadmiar 340,-- euro.
Pozdrowienia, Essener.
Moja żona i ja chcemy kupić Dom. Mam 35 lat, ona 34 lata, 2 dzieci.
Dochód netto:
Ja: 2400,--
Żona: 356,--
Zasiłek rodzinny: 368,--
Brak innych obciążeń.
Brak długów.
Wartość sprzedaży domu 160000,--
Kwota kredytu 160000,--
Prowizję dla pośrednika, notariusza, itp. zapłacimy sami (Mogę udokumentować tę kwotę ok. 15000,--).
Koszty remontu ok. 10000,--. Łazienka, instalacja elektryczna, podłogi, itp. (nie mogę udokumentować, ponieważ otrzymuję materiały za darmo i resztę wykonuję we własnym zakresie)
Jakie są szanse na otrzymanie kredytu?
Sparkasse byłaby gotowa udzielić nam kredytu. Nie jestem jednak pewien, czy nie chcą nas tylko przyciągnąć, ponieważ obiekt, który chcemy kupić, jest ich ofertą oraz dlatego, że według ich obliczeń mamy nadmiar 340,-- euro.
Pozdrowienia, Essener.