Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Niezależna kontrola zabezpieczenia emerytalnego

Napisany przez Dummidumm
Cześć członkowie forum, jeśli nie jestem pewien, czy moje zabezpieczenie emerytalne jest optymalne, gdzie najlepiej mogę je sprawdzić, nie ryzykując tego, że wszystko zostanie natychmiast anulowane, a ja będę próbowany na coś nowego? Płacę dużo miesięcznie i nie chcę dowiedzieć się po latach, że wpłaciłem mniej dla siebie niż dla banków. Czy istnieje niezależny kontroler w okolicach Norymbergi? Oczywiście nie za darmo. Pozdrowienia, dummidumm

Napisany przez Kobiasch
Szukam doradztwa z opłatą za usługę, czyli wolnych doradców, którzy nie otrzymują prowizji od żadnego towarzystwa ubezpieczeniowego, lecz są opłacani tylko przez klientów za wkład pracy i czas. Nie mam z nimi żadnego doświadczenia!

Napisany przez Reibold
Cześć!

Najlepiej zajrzyj na stronę internetową BVVB - Bundesverband der Versicherungsberater e.V. - Home w poszukiwaniu doradcy ubezpieczeniowego.
Są to niezależni eksperci, którzy nie sprzedają niczego poza swoimi usługami doradczymi. W dziale Wyszukiwanie doradców znajdziesz również firmy w Norymberdze.

Pozdrowienia

Alexander Reibold
doradca finansowy w Ingolstadt i okolicach
Tel: 08431 901290

Napisany przez 2Bolitho

Cześć członkowie forum,

jeśli nie jestem pewien, czy moje zabezpieczenie emerytalne zostało optymalnie ukończone ...

Kto to dla Ciebie zrobił? Ta osoba powinna wiedzieć... ;-) (i nie chodzi mi o bank ani ubezpieczyciela)

Napisany przez Naseweis

Szukam doradztwa honorowego, czyli niezależnych doradców, którzy nie otrzymują prowizji od żadnego towarzystwa ubezpieczeniowego, a jedynie opłatę od klienta za pracę i czas. Nie mam z nimi żadnych doświadczeń!

Niestety, to nie jest prawda, ponieważ wiele biur maklerskich oferuje także doradztwo honorowe.

Napisany przez Luke
Te są opłacane w zależności od godzin i nakładu pracy, to prawda. Jednakże podchodzę do tego trochę z dystansem. Ktoś może wydłużyć doradztwo, które u pośrednika skończyłoby się po 2 godzinach, np. do 4 godzin, aby móc doliczyć więcej za godzinę. W wielu przypadkach wątpię, czy płacąc dobrze honorowym doradcom, zapłacimy mniej niż osobie, która dostaje premię za finalizację.

Słyszałem już o 1,5 godzinnej konsultacji w sprawie ubezpieczenia OC, potrząsam głową...

Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
To po prostu kwestia zainteresowania. Kto może zaakceptować, że rzekomy doradca jest w rzeczywistości sprzedawcą, opłacanym przez stronę przeciwną, nie popełnia błędu. Ale warto być świadomym tej sytuacji.

Pytanie brzmi, dlaczego tyle osób po fakcie wątpi w podpisywane umowy albo czuje się oszukanych. Na pewno częściowo jest to spowodowane samymi tymi osobami. Warto jednak o tym pomyśleć.

Napisany przez Birgit
Mam wątpliwości, czy naprawdę doradza niezależnie.Nie wiadomo, czy zawarł umowy z towarzystwami.Może się zdarzyć, że pobiera podwójną opłatę.Raz prowizję od towarzystwa, a potem jeszcze honorarium doradcze.

Napisany przez Mike Spezi
Trzeba przyznać, że naprawdę trudno jest uzyskać niezawodne i niezależne porady, lub sprawdzić, czy ta niezależność rzeczywiście istnieje. Ponadto, nawet jeśli istnieje odpowiednia niezależność, nie oznacza automatycznie, że jest również wykazywana adekwatna fachowa kompetencja.

Wydaje mi się, że próba skorzystania z organizacji zajmujących się ochroną konsumentów to strata energii. Te organizacje regularnie przeczą sobie nawzajem, np. dziś krytykują coś co wczoraj było pochwalane i odwrotnie.

Być może osoba zadająca pytanie mogłaby podać kilka kluczowych informacji tutaj i zasięgnąć opinii. Być może obawy są całkowicie nieuzasadnione.

Pozdrawiam
mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata