Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czego dokładnie mnie chroni ubezpieczenie telefonu komórkowego?

Napisany przez Supersparer
Cześć wszystkim,

Kiedy niedawno szukałem nowego telefonu komórkowego, sprzedawca był tak miły, że od razu zaproponował mi ubezpieczenie na telefon komórkowy. Kiedy zapytałem, w jakich sytuacjach mogłbym skorzystać z takiego ubezpieczenia, niestety nie potrafił mi już pomóc. Teraz chciałbym się dowiedzieć, czy jest tutaj ktoś, kto wykupił ubezpieczenie na telefon komórkowy i musiał już z niego skorzystać. Czy były jakieś problemy podczas załatwiania sprawy, czy wszystko przebiegło gładko?

Dziękuję

Napisany przez Dasdi1970
Na to pytanie tutaj nikt nie może odpowiedzieć, ponieważ nie wiemy, O JAKIE ubezpieczenie na telefon komórkowy chodzi i od którego dostawcy.
Poproś sprzedawcę, aby udostępnił Ci formularz wniosku wraz z regulaminem, ponieważ tam dokładnie będzie napisane, co i kiedy zostanie opłacone, a co nie.
I czy ktoś miał pozytywne czy negatywne doświadczenia, w wątpliwościach również nie pomogą.

Napisany przez Luke
Kradzież, włamanie, itp.

Prawie jak ubezpieczenie majątkowe na określony przedmiot we wszystkich pomieszczeniach i poza nimi. Tak być może.

Napisany przez Berti75
Sprawdź, czy nie możesz również ubezpieczyć telefonu komórkowego w ubezpieczeniu majątkowym. Wiele osób oferuje to jako dodatkową opcję, dzięki czemu nie musisz dodatkowo zawierać dodatkowego ubezpieczenia.

Napisany przez ERGO Direkt
Cześć Superoszczędny,

optymalne ubezpieczenie na telefon komórkowy zapewnia ochronę przed uszkodzeniami, zniszczeniem, rabunek oraz kradzieżą urządzenia. Oczywiście należy także zabezpieczyć koszty dodatkowe, które mogą powstać w związku ze zdarzeniem szkodowym (np. pokrycie kosztów przesyłki w przypadku naprawy). Dzięki temu unikniesz konieczności ponoszenia tych kosztów.

Otrzymasz świadczenia, jeśli Twój telefon został przypadkowo uszkodzony lub zniszczony. Oraz oczywiście, jeśli Twój telefon zostanie skradziony lub uprowadzony.

Pozdrowienia!

Napisany przez eichi
ubezpieczenie na telefon komórkowy - Mała ochrona, wysoka cena - Szybki test - Test Stiftung Warentest
Dla mnie to ubezpieczenie należy do kategorii:
Ubezpieczenia, których świat nie potrzebuje

Napisany przez Birgit K.
Moje ubezpieczenie na telefon komórkowy, które kiedyś miałem, ubezpieczało mój telefon w przypadku kradzieży. Więc w takiej sytuacji otrzymałbym zwrot aktualnej wartości ( uwzględniając oczywiście czas użytkowania itp.) i poprzez funkcję GPRS próbowaliby go namierzyć. Myślę, że w przypadku uszkodzenia również było ubezpieczone.
Jednakże nigdy nie musiałem z tego skorzystać, więc mogę powiedzieć tylko, że proces zakupu przebiegł bezproblemowo. Nie jestem pewien, czy faktycznie wypłaciliby zwrot. Dla innych osób, które również miały takie ubezpieczenie, wszystko działało poprawnie.
Przed zakupem jednak zalecam dokładne zapoznanie się z umową i warunkami.

Napisany przez eichi
Kradzież zazwyczaj nie zachodzi z własnej winy, a jeśli telefon został skradziony, to dlatego, że został po prostu porzucony i nie zwraca się uwagi na to. W takim przypadku ubezpieczenie się nie wypłaci. Myślę, że ma to na celu zabezpieczenie przed różnymi nierealistycznymi sytuacjami. Dlatego koniecznie trzeba zwracać uwagę na drobny druk. Osobiście uważam, że to nadal jest zbędne.

Dlatego uważam, że stwierdzenie telefon był ubezpieczony na wypadek kradzieży nie jest zbyt trafne.
ubezpieczenie telefonu nie wypłaci odszkodowania w przypadku kradzieży z przebieralni
ubezpieczenie telefonu: Z pewnością zły pomysł | Basic Thinking

Napisany przez Christiane1978
W dodatku nie jestem zwolennikiem ubezpieczenia na telefon komórkowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata