Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie samochodu pokrywa szkody w przypadku włamania do samochodu w parkingu?

Napisany przez ADMCI4
Kochani.
Wczoraj wieczorem auto przyjaciółki zostało włamane w parkingu sklepu.
Parking na parterze oprócz zwykłych automatów ma również strażnika, który zbiera pieniądze za bilety parkingowe i pilnuje samochodów przynajmniej na tym piętrze. Przyjaciółka nie zauważyła żadnego znaku informującego, że właściciele pojazdów ponoszą tutaj odpowiedzialność. Dzisiaj zgłosiła ten incydent swojemu ubezpieczycielowi przez internet, licząc na szybką wypłatę. Czy w takim przypadku to ubezpieczenie parkingu jest odpowiedzialne za odszkodowanie za szkody? Do kogo w takim razie powinna się zwrócić? Momo

Re: Czy ubezpieczenie samochodu pokrywa szkody w przypadku włamania do samochodu w parkingu?

Napisany przez Mike Spezi
Ważne jest, aby zgłosić ten incydent nie tylko swojemu ubezpieczeniu, ale także policji. Kwestie odpowiedzialności i ewentualnych roszczeń rekompensacyjnych będą wyjaśnione później.

Ponadto istotne jest, czy i jakie przedmioty zostały skradzione z pojazdu.

Moja rada więc to, zaczekać najpierw na odpowiedź od swojego ubezpieczenia.

Pozdrawiam

Mike

Napisany przez morales
Miałem kiedyś podobną sytuację. Aby przyspieszyć sprawę, warto najpierw zgłosić ją na policję, a następnie z potwierdzeniem udać się do firmy ubezpieczeniowej. Dzięki temu cała sprawa zostanie załatwiona szybciej. Nie mogę powiedzieć ci, czy ubezpieczenie pokryje szkodę. Na pewno zależy to od zakresu ubezpieczenia, jakiego masz.

Napisany przez Theo-Retisch
Cześć,
bardzo irytujące. :-(
Mam w pamięci, że włamanie do samochodu można również zgłosić w ramach ubezpieczenia majątkowego. Być może ktoś wie więcej na ten temat?

Pozdrowienia

Napisany przez s.marbach

Cześć,
bardzo irytująca sytuacja. :-(
Mam w pamięci, że włamanie do samochodu może być objęte ubezpieczeniem majątkowym. Może ktoś ma więcej informacji na ten temat?

Pozdrowienia

Szkoda, czyli w tym przypadku włamanie/kradzież, jest moim zdaniem objęta ubezpieczeniem komunikacyjnym! Ale jak już poprzednicy słusznie zauważyli, trzeba zgłosić sprawę na policji, zgłosić szkodę ubezpieczycielowi, a potem zobaczymy, kto pokryje szkodę.

To, o czym mówisz, jeśli chodzi o ubezpieczenie majątkowe, dotyczy np. gdyby przedmioty domowe zostały skradzione z bagażnika, kurtka, buty itp., wtedy ubezpieczenie majątkowe wchodzi w grę. Niemniej jednak nie wiem, czy jest to objęte każdą ofertą na rynku.

Może ktoś jeszcze coś dodać na ten temat!

Pozdrowienia

s.marbach

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata