Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy refinansowanie jest dla mnie opcją?

Napisany przez dejay79
Cześć drodzy użytkownicy,
mam następujący problem i być może możecie pomóc.

Z nieostrożnego łatwowierności, a) wynająłem notebooka (około 55€ miesięcznie jeszcze przez 3 lata) i b) wziąłem kredyt na moje wesele w Santander (koszt 100€ miesięcznie).

Dodatkowo, jestem w Postbanku i obecnie wykorzystuję moje debetowe konto do kwoty 3000€.

Moim celem byłoby, jeśli to możliwe, skonsolidować/złączyć te zobowiązania w jedno i spłacić ten debet, jednocześnie być może uregulować obydwa wskazane zobowiązania tylko raz miesięcznie kwotą X, ponieważ nie chcę już dłużej płacić odsetek od debetu ani też różne odsetki za te wspomniane kwoty.

Dodatkowe szczegóły, które mogą być interesujące.
Miesięczne dochody w służbie publicznej (dotychczas pracownik, obiecująca nominacja pojawi się miejmy nadzieję w ciągu najbliższych 2 lat) = 1600€
Pozostałe dochody 500€

Stałe wydatki: Wynajem 950€
Opieka nad dzieckiem 150€
Ubezpieczenia 150€
Telefon 40€
Karta miesięczna 50€
Tankowanie samochodu 70€

Byłoby świetnie, gdyby ktoś miał dla mnie pomysł.
Moja ocena w Schufie wynosi 95,4 (samodzielne sprawdzenie w Schufie z zeszłego piątku)

Pozdrowienia
Dennis

Napisany przez Naseweis

Witaj drodzy Comm,
mam następujący problem i być może możecie pomóc.

Z nieprzemyślanej lekkomyślności a) wynajmowałem notebooka (około 55€ miesięcznie przez kolejne 3 lata)

Wynajem nie oznacza automatycznie, że laptop staje się twoją własnością,
ale po 3 latach masz prawo zwrócić urządzenie. Dlatego też nie ma możliwości scalenia kredytów.

oraz b) wziąłem kredyt na moje wesele w Santander (koszt 100€ miesięcznie).

Twoja żona także może brać udział w tych miesięcznych kosztach,
oraz oczywiście w kredycie debetowym.

Dodatkowo jestem klientem Postbanku i aktualnie korzystam z debetu w wysokości 3000€.

Moim celem byłoby, jeśli to możliwe, spłacenie tego debetu poprzez konsolidację/konsolidację kredytu oraz ewentualnie spłacenie obu wyżej wspomnianych zobowiązań i płacenie raz w miesiącu tylko kwoty X, ponieważ nie chcę dłużej płacić odsetek za debet i oczywiście w różnych stawkach odsetek za wyżej wymienione kwoty.

Odpowiedź powyżej!

Dodatkowe szczegóły, które mogą być interesujące.
Miesięczne dochody w sektorze publicznym (dotychczas zatrudniony, mam nadzieję na awans na etat w ciągu najbliższych 2 lat) = 1600€
Inne dochody 500€

Stałe wydatki: Czynsz 950€
Przedszkole 150€
Ubezpieczenia 150€
Telefon 40€
Bilet miesięczny 50€
Tankowanie samochodu. 70€

Byłoby wspaniale, gdyby ktoś miał jakiś mądry pomysł dla mnie.
Mój wynik w Schufie wynosi 95,4 (dotyczy to raportu z ostatniego piątku)

Pozdrowienia
Dennis

Hej,

Pozdrawiam N.

Napisany przez dejay79

Hej,

Pozdrowienia, N.

Cześć Naseweis, dzięki najpierw...
Komputer przenośny należy ostatecznie do mnie na końcu Lz, przynajmniej tak mówi mój kontrakt i ja i moja żona mamy oddzielne konta, bo tak chcemy, i poza tym chcę ją wyłączyć z całej historii, bo jest mi trochę przykro.
Czy to teraz zmienia coś w fakcie, że mimo wszystko staram się zrównoważyć swoje konto i wypełniać swoje zobowiązania?

Pozdrowienia
Dennis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata