Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy osoby prowadzące działalność gospodarczą mogą ubezpieczyć się od bezrobocia?

Napisany przez ADMCI4
Planuję założyć własną firmę instalacyjną w ciągu najbliższych miesięcy. Oczywiście nie mogę teraz precyzyjnie przewidzieć, jak to wszystko pójdzie, dlatego chciałbym zadbać o zabezpieczenie na wypadek nagłej potrzeby od samego początku. Nie chodzi tylko o moje zabezpieczenie emerytalne, ale również o zapewnienie zabezpieczenia w przypadku niepowodzenia działalności i braku dochodów. Czy istnieją specjalne formy ubezpieczenia od bezrobocia dla osób prowadzących działalność gospodarczą, które można teraz już zawrzeć?

Re: Czy osoby prowadzące działalność gospodarczą mogą ubezpieczyć się od bezrobocia?

Napisany przez s.marbach
Cześć Chrissi,

tak, jest to możliwe, wniosek i informacje możesz uzyskać w odpowiednim urzędzie pracy. Stawka składki wynosiłaby zazwyczaj 1,5% od Ciebie i 1,5% od pracodawcy. Jako że teraz jesteś swoim własnym szefem, składka musiałaby wynosić 3%.

Pozdrawiam serdecznie,

s.marbach

Napisany przez roland
Tak, to jest możliwe. :-). Nie jestem pewien co do liczb. Myślę jednak, że to jest to, co powiedział poprzednik. Uważam, że to bardzo dobry pomysł.

Napisany przez 2Escorpio
Najlepiej czytać tutaj...

Samozatrudnieni: Jak działa dobrowolne ubezpieczenie od bezrobocia | Kariera | ZEIT ONLINE

Portal rozruchowy BMWi | ubezpieczenie od bezrobocia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata