Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Spam po otwarciu konta w Ameritrade.

Napisany przez bruno.d
Otworzyłem konto w Ameritrade (USA). Do korespondencji e-mailowej z Ameritrade utworzyłem nowy adres e-mail (at@xxxx.ch) i podałem go. Kilka dni temu potwierdzono mi otwarcie konta. Teraz w ciągu ostatnich 2 dni otrzymałem 8 spamowych e-maili od różnych nadawców. Wszystkie w stylu (przykład): od: Annmarie Carson [wildahfresha@acp-inc.com] ................. Symbol: MXXR Aktualna cena: Około $0.025 (+38%) Krótkoterminowe cel: $0.10 Długoterminowe cel: $0.45 ................. To typowy spam, a nie bardziej lub mniej wiarygodne oferty od Ameritrade lub ich partnerów. Czyżby Ameritrade sprzedało mój adres e-mail?

Napisany przez Hans
... nie dotyczy tylko otwierania konta w USA (oni chcą zwiększyć przychody - Amerykanie być może nie są samodzielnymi inwestorami, których to potrzebują), ale może się to również zdarzyć podczas wprowadzania adresu e-mail na amerykańskiej stronie internetowej, lub gdzieś indziej zostanie on przechwycony :wink:

Napisany przez beta
Jestem już od jakiegoś czasu w Ameritrade i jestem bardzo zadowolony. Doskonała obsługa klienta. Te śmieci spamerskie nie mają nic wspólnego z brokerem, jak powiedział już Hans. Ten rodzaj spamu pojawił się dopiero od kilku tygodni. Nie wiem, jak można by było filtrować te maile...... Dostaję około 20 spamów dziennie. Większość z nich filtruje program pocztowy na moim Macu. Ale obrazek poniżej pokazuje, że nie jesteś jedyną ofiarą ;-) - Nadawcy zawsze się zmieniają - Temat zawsze się zmienia - Adresat również zawsze się zmienia ! ! ! - Załącznik, obraz .gif, również się zawsze zmienia ............niemożliwe do zfiltrowania. (Ten mail trafił dziś rano do mojej prywatnej skrzynki). Dzięki, Microsoft. Oto jedna rada inwestycyjna: Mac-tv.de Tytuł filmu: Spam: Co każdy powinien o nim wiedzieć https://www.mac-tv.de/Detail_Artikel_jump.lasso?JumpID=32963 Bill Gates dostaje 4 mln takich maili dziennie ! Ponoć zatrudnia dział, który czyści mu skrzynkę pocztową ! Bez kitu ! No cóż, Microsoft jest sprawcą. Od lat nie radzą sobie z tym problemem. Zorganizowane jak mafia bandy przestępcze wykorzystują to i zarabiają na tym miliony dolarów ! Chodzi o dużą kasę. A Microschrott patrzy z boku....! Niestety, użytkownicy Maca także są nękani :-( Jednak rozpowszechnianie takich maili jest możliwe tylko za pomocą systemu Windows, i każdy powinien o tym wiedzieć. Polecam obejrzenie filmu. Krótko i zwięźle wyjaśnione. Pozdrawiam

Napisany przez bruno.d
Na drugim adresie e-mail, który używam tylko dla Ameritrade, również zacząłem otrzymywać SPAM codziennie. Dlatego otworzyłem kolejny adres e-mail i podałem go do Ameritrade. Zobaczymy, jak długo potrwa zanim znów zaczną przychodzić SPAMy. Albo ktoś z Ameritrade sprzedaje adresy e-mail, albo jak powiedział już Hans, są one zdobywane skądś indziej.

Napisany przez 2cybercrash
Te doświadczenia ze spamem są pomocne, dziękuję użytkownikom. Ważne jest, aby informować dostawców usług o tych działaniach, aby znaleźć źródła. Zazwyczaj za tym stoją ludzie, a nie komputery? Spędziłem wiele czasu na walce ze spamem i wysyłaniu niezliczonych identyfikacji do dostawców. Czy Wy też to robicie? To naprawdę powinno być receptą na identyfikowanie i usuwanie uciążliwych spammerów za pośrednictwem dostawców! Bluewin robi niezłą robotę.

Napisany przez Springer
Problem polega nie tylko na platformie online, ale przede wszystkim na prywatnym komputerze (lub MACu). Moje doświadczenie pokazało, że nadawcy są generowani automatycznie i losowo wysyłają spam do użytkowników platformy. Można by pobrać opłaty :lol: Rozwiązanie na to istnieje, na przykład program Zonealarm. Jest to zapora ogniowa, która może być skonfigurowana do ochrony przed spamem w programie Outlook. Ponadto jest dostępna jako oprogramowanie darmowe, chociaż trochę okrojone w porównaniu z wersją profesjonalną, która jest płatna. Wersja darmowa jest jednak wystarczająca dla zwykłych użytkowników. Powinna być zainstalowana na każdym komputerze, monitoruje porty i blokuje ataki.

Napisany przez fritz
Ja też korzystam z ZoneAlarm, ale nie wierzę, że to 100% ochrony. Wiele postów na forach komputerowych dyskutuje o sensie takich programów. Krytycy twierdzą, że osobista zapora sieciowa jedynie udaje bezpieczeństwo i tak naprawdę stanowi nawet zagrożenie. W każdym razie niektórzy hakerzy już zdołali ominąć ZoneAlarm. Pozdrowienia, Fritz

Napisany przez Springer
Cześć Fritz, nie, nie martw się, nie jestem naiwny. Sam mam doświadczenie w programowaniu, protokołach, itp. To nie był mój zamiar przedstawić tobie jakieś rozwiązanie, ale podzielić się moimi doświadczeniami, które mogą pomóc w redukcji lub blokowaniu dużej ilości niechcianego materiału, ale oczywiście nie wszystkiego i nie w 100%. Nie znam żadnej metody ochrony zapewniającej 100% bezpieczeństwa, prawdopodobnie takiej nie ma.

Napisany przez fritz
Springer pisze: Znam jeszcze żadnych 100% zabezpieczeń, przypuszczalnie takie nie istnieją.
Jednak, wyłącz kabel (i baterie) ! Wszystko jasne, Springerze, masz absolutną rację. Pozdrowienia fritz

Napisany przez bruno.d
Ameritrade znalazła sprawcę lub szkodliwy kod programu w swoim systemie. Dziś poinformowali o tym w mailu: W trakcie badania raportów klientów dotyczących ogólnoświatowego problemu SPAM-u związanego z inwestycjami, niedawno odkryliśmy i usunęliśmy nieautoryzowany kod z naszych systemów. Ten kod pozwalał na pozyskanie pewnych informacji klienta przechowywanych w jednej z naszych baz danych, w tym adresy e-mail, przez zewnętrzne źródło. Było już na czas, musiałem już 4 razy zmieniać adres e-mail. Teraz, gdy przyznali się do przyczyny w swoim własnym systemie, mogę w zasadzie wszcząć milionową sprawę o uciążliwość SPAM-u :roll:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata