Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy publiczne ubezpieczenia zdrowotne wkrótce pokryją także osteopatię dla pacjentów?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór Od mojego ortopedy zawsze otrzymuję receptę na fizjoterapię, ponieważ mam uszkodzenie kręgosłupa szyjnego. Przypadkowo znalazłem osteopatę, który traktuje mnie na receptę, ponieważ jeszcze nie skończył pełnego szkolenia. Usłyszałem od niego, że niedługo będzie możliwe uzyskanie recepty na osteopatię od lekarza i rozliczenie kosztów z ubezpieczeniem zdrowotnym? W prywatnych ubezpieczeniach zdrowotnych jest to już możliwe od dłuższego czasu, ale dotychczas nie było to możliwe w ubezpieczeniach publicznych. Pozdrowienia, Manno

Re: Czy publiczne ubezpieczenia zdrowotne wkrótce pokryją także osteopatię dla pacjentów?

Napisany przez Reibold
Cześć Manno! Temat osteopatii stopniowo staje się bardziej popularny w zakresie ubezpieczenia zdrowotnego. Być może dlatego, że ubezpieczyciele mają obecnie kilka miliardów euro nadwyżki. Wiem na pewno, że Techniker Krankenkasse dopłaca 6 razy do roku po 60 € do takiego leczenia. Jednakże muszą być co najmniej trzy dostawcy świadczący takie usługi. Musisz po prostu zapytać w swoim ubezpieczycielu. Z poważaniem Alexander Reibold doradca finansowy z regionu Ingolstadt Tel: 08431 901290

Napisany przez roland
Słyszałem także, że niektórzy dostawcy mogą pokryć część tego leczenia. Po prostu zadzwoniłbym do mojego ubezpieczyciela zdrowotnego. Jeśli nie pokrywa on tego leczenia, może być to trudne dla Ciebie. Zmiana będzie ciężka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata