Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Portfele próbne akcji

Napisany przez David
Chcę dowiedzieć się, czy są inni czytelnicy Stocks. Kto z was jest zapisany? W bieżącym wydaniu z piątku wszystkie portfele wzorcowe zostały zaktualizowane. Co sądzicie o nowym wyborze? Pozdrowienia i miłego weekendu David

Napisany przez beat
Nie jestem czytelnikiem ani subskrybentem. Jaka jest dostępna oferta?

Napisany przez David
Akcje mają 4 różne strategie (Momentum, Dywidendy, Wysokie ryzyko, Wartość) Oto nowy wybór: Strategia Momentum - Bucher, Forbo, Gavazzi, Fischer, Lanxess, MAN, Ranault, UMS, Von Roll, VW Poprzedni sukces od: 04.10.2004 = 86% Strategia Dywidend: - KFI, France Telecom, Olin, ENI, Repco, Bluescope Steel, Rautaruukki, American Home, Southern Copper, Avis Poprzedni sukces od: 21.08.2006 = 11,5% Strategia Wysokiego ryzyka: - Algoma Steel, Westwood One, Technical Olympic, WCI, Elica, Vishay, GIM, Sidenor Steel, Moto Goldmines, KME Poprzedni sukces od: 04.10.2004 = 109% Strategia Wartości: - Smit, Mittal Steel, Dorel, Schnitzer Steel, Delta Plc., Nucor, Vetropack, RCR Tomlinson, Exxon Mobile, Boliden AB Poprzedni sukces od: 04.10.2004 = 54% Jak piszesz, czytelnicy chcieli zmiany portfeli, dlatego też zmieniono; jednak o starych portfelach nadal będzie się informować i nie zostaną one zapomniane. Moim zdaniem zmiana jest bardzo interesująca dla czytelników, ale uważam też, że czas na obrót całym portfelem nie jest najlepszy.

Napisany przez beat
Dziękuję za dodanie. Sprawdzę kilka tytułów dokładniej. Zazwyczaj nie ma właściwego momentu, aby całkowicie zmienić skład portfela, ponieważ poszczególne akcje nie znajdują się wszystkie w tym samym stadium dojrzewania. Czy może wystąpić jakaś przeszkoda w ciągłej wymianie akcji z powodów koncepcyjnych?

Napisany przez Springer
David pisze: Chcę się dowiedzieć, czy są inni czytelnicy Stocks. Kto z Was to subskrybuje? W bieżącym wydaniu z piątku wszystkie portfele wzorcowe zostały odnowione. Co sądzicie o nowym wyborze? Pozdrawiam i miłego weekendu David
Tak, mam subskrypcję od roku i jestem bardzo zadowolony, małym przykładem było zalecenie wiosną dla Swisslog i Von Roll, odtąd zarówno na jednym, jak i drugim tytule można było bardzo zyskownie handlować. To dla mnie kolejny wskaźnik, czy chcę zainwestować w daną spółkę, więc nie odzwierciedlam całych portfeli Stocks. Niestety nie miałem jeszcze czasu, nowe wydanie dotarło punktualnie w piątek pocztą. Mam nadzieję, że dziś jeszcze będę miał okazję :wink:

Napisany przez David
Przyjrzałem się trochę bliżej Carlo Gavazzi i dodałem go do mojej listy obserwowanych. Czy ktoś już ma ten tytuł w portfelu?

Napisany przez Springer
Postanowiłem dodać Vishay do mojej listy obserwowanych spółek, mając wskaźnik KUV na poziomie 1.0 i kurs blisko rocznego minimum, uważam, że to interesujący tytuł i niezbyt ryzykowny. Ponadto giełda nowojorska jest bardzo płynna. Zastanawiam się nad rozpoczęciem inwestycji, ale na razie tylko zastanawiam się ?

Napisany przez ADMCI4
David pisze: Przyjrzałem się Carlo Gavazzi trochę dokładniej i dodałem go do mojej listy obserwowanych. Czy ktoś już ma ten tytuł w portfelu?
Tak, ja. Od ponad roku ~70%+ Cena akcji jest bardzo atrakcyjna (KGV 11-12). Raporty finansowe publikują tylko online. Pozdrowienia 7

Napisany przez Simona
Post został usunięty przez moderatora

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata