Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy można zaoferować każdą formę zabezpieczenia emerytalnego z zyskiem do sprzedaży???

Napisany przez ADMCI4
Mam już kilka razy słyszałem, że ubezpieczenia na życie, których nie chce się już mieć, można nie tylko anulować, ale nawet sprzedać z zyskiem. U mnie jednak nie chodzi o ubezpieczenie na życie, ale o Rentę Riester, z którą właściwie nie jestem zadowolony. Ponadto nadszedł moment, w którym nie otrzymuję już dodatków dla dzieci, a dla mnie samego nie opłaca się już dalej wpłacać. Dlatego moje pytanie brzmi: czy można oferować do sprzedaży takie umowy jak Rentę Riester, która jest dofinansowywana przez państwo, z perspektywą zysku trzeciej osobie? Jeśli tak, będę wdzięczny za nazwy takich firm.

Re: Czy można zaoferować każdą formę zabezpieczenia emerytalnego z zyskiem do sprzedaży???

Napisany przez Altersvorsorge-
To nie będzie możliwe, ponieważ renta Riester wyklucza wypłatę kapitału w 100% na koniec umowy. Masz jednak opcję zmiany dostawcy, przeniesienia kapitału, a następnie być może być bardziej elastycznym.

Konkretne informacje dostępne pod adresem:
info@christoph-heinrich.com

Pozdrowienia

Napisany przez Reibold
Cześć HCG!

Informacja uzupełniająca:
Możesz również zrezygnować z umowy Riester.
W takim przypadku otrzymasz wartość wykupu, ale będziesz musiał zwrócić otrzymane od państwa dodatki i korzyści podatkowe.

Lub możesz zawiesić płatności na umowie. Dotychczas wpłacone środki plus odsetki będą dostępne później na emeryturę.

Z poważaniem

Alexander Reibold
doradca finansowy w Ingolstadt i okolicach
Tel: 08431 901290

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata