Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Kontrakt różnicy WHEN CFD)

Napisany przez Geee
Cześć ludzie! Zamierzam niedługo zacząć inwestować na giełdzie z nieco mniejszym kapitałem. Kolega polecił mi tam kontrakty różnic kursowych (CFD = contract for difference). Czy ktoś się na tym zna i może mi pomóc?

Dzięki

Napisany przez 2Bolitho
Tak, trochę. CFD-ów nie używa się jako narzędzia do wejścia na rynek finansowy. Handlując dźwignią CFD-ami i korzystając wyłącznie z depozytu zabezpieczającego, można stracić więcej niż kapitał początkowy. To ryzyko jest poważne i może doprowadzić do osobistej niewypłacalności.

Napisany przez Lumo
Za pomocą dźwigni można bardzo szybko i w górę, i w dół. Inwestowanie nie ma już nic wspólnego, jest to już niemal hazard.

Na pewno powinieneś najpierw założyć konto demo u jednego z większych dostawców (np. Flatex). Tam będziesz mógł przetestować wszystkie funkcje, typy zleceń, ceny zatrzymania itp. w czasie rzeczywistym, ale wciąż używając pieniędzy wirtualnych.

Handel realnymi pieniędzmi to zawsze coś innego (zupełnie inny stres), ale przynajmniej nauczysz się obsługi funkcji konta i nie popełnisz błędów przy ustawianiu zleceń stop-loss.

Szczególnie przy dużej dźwigni warto ograniczyć straty, w przeciwnym razie Twoje konto szybko będzie puste....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata