Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Kto płaci za szkody spowodowane przez rower 13-latki.

Napisany przez ADMCI4
Mamy następującą sytuację: nasza 13-letnia córka jeździ rano rowerem do szkoły. Wczoraj zaparkowane były dwa samochody w sposób niemożliwy, co zmusiło ją do jazdy między nimi. W efekcie uderzyła kierownicą w jeden z pojazdów i uszkodziła jego lakier. Skontaktowaliśmy się z kierowcą, który teraz oczywiście chce odszkodowania lub pokrycia kosztów naprawy. Czy możemy zgłosić ten przypadek naszemu ubezpieczeniu OC i czy ono pokryje wszystko dalej? Czy w takim przypadku zapłaci?

Napisany przez Naseweis

Mamy taki przypadek: nasza 13-letnia córka jeździ rano rowerem do szkoły.
Wczoraj zaparkowały dwa auta w taki sposób, że musiała przejechać między nimi.
Musiała – nie było innego wyjścia –
W ten sposób uderzyła kierownicą w jeden z samochodów i uszkodziła jego lakier.
Uderzyła kierownicą? Dziwne opisanie szkody!
Skontaktowaliśmy się z kierowcą, który teraz oczywiście chce odszkodowania lub pokrycia kosztów naprawy.
Czy możemy zgłosić ten przypadek naszemu ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej i czy ono zajmie się resztą?
Zależy! W każdym razie należy zgłosić szkodę na policji.
Zgłosić szkodę w prywatnym ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej z numerem dziennika policyjnego.
Następnie czekać na decyzję ubezpieczyciela.
Albo szkoda zostanie wypłacona, albo odrzucona.
Nie wolno obiecywać pokrzywdzonemu, że szkoda zostanie wypłacona.
Czy w tym przypadku nastąpi wypłata?

Patrz powyżej!

Napisany przez delgado
Myślę, że ubezpieczenie powinno pokryć szkody. Nie mogę ci jednak dokładnie powiedzieć. Co jest tutaj ważniejsze do zaznaczenia, to że powinieneś pouczyć swoją córkę, aby była trochę ostrożniejsza. Lepiej, żeby zsiadła z roweru, gdy zobaczy, że dwa samochody są bardzo blisko zaparkowane. Trochę dziwne wydaje mi się obarczanie winą zaparkowanych samochodów.

Napisany przez Christiane1978
dla mnie również jasny przypadek szkody cywilnej - oznacza to, że ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej rodziców wchodzi tutaj w grę. Jednakże czy szkoda faktycznie będzie pokryta przez ubezpieczenie, jeszcze się okaże. Ale jako sprawcy, którzy już przyznaliście się do wyrządzenia szkody, rozliczenie poprzez ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej jest rozwiązaniem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata