Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bank robi błędy przy otwieraniu konta - Problem z Biurem Informacji Gospodarczej?

Napisany przez u1000
Witajcie,
chciałbym Was prosić o radę.

Otworzyłem konto osobiste w banku (online).
Podczas otwierania konta miałem możliwość wyboru oddziału, do którego chciałbym być przypisany do konsultacji itp.

Wybrałem oddział znajdujący się około 200 metrów od mojego mieszkania.
Teraz otrzymałem kartę itp. od banku.

Jednakże bank przypisał mi oddział oddalony o około 20 km od mojego mieszkania.

Poszedłem więc do tego oddziału i zwróciłem uwagę na błąd.
Pracownik nie potrafił wyjaśnić błędu i powiedział mi, że numer konta jest związany z danym oddziałem.

Rozwiązanie: Musiałbym zamknąć konto w oddziale oddalonym o 20 km i otworzyć nowe w „lokalnym” oddziale.

Moje pytanie do Was:
Jakie są konsekwencje tego błędu banku (szczególnie w kontekście bazy danych klientów) dla mnie?

Jak już wspomniałem, chodzi o konto osobiste i konto oszczędnościowe.

Dziękuję
Peter

Re: Bank robi błędy przy otwieraniu konta - Problem z Biurem Informacji Gospodarczej?

Napisany przez 2Bolitho
Prawdopodobnie żadnych negatywnych konsekwencji. Poprawią swoją pomyłkę i wszystko będzie dobrze.

Napisany przez 2Escorpio

Prawdopodobnie żadnych wad. Poprawią swój błąd i wszystko będzie dobrze.

Jeśli wiedzą, co robią, masz rację. Jednak jeśli bank dokonał błędnej weryfikacji kredytowej na przykład dla konta osobistego na debet lub kartę kredytową, to obniży to twój wskaźnik w Biurze Informacji Kredytowej, jeśli to zapytanie nie zostanie usunięte (co zazwyczaj się nie zdarza). Jeśli jednak złożyli standardowe zapytanie o zdolność kredytową, to wszystko jest w porządku, ponieważ nie wpływa ono na wskaźnik.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata